Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz sprijină demersurile direcției de sănătate publică privind sistemul sanitar constănțean

ro

29 Dec, 2010 18:22 1006 Marime text

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a participat astăzi, 29 decembrie 2010, la videoconferința cu Direcțiile de Sănătate Publică Județene organizată de Ministerul Sănătății, în care, sub coordonarea ministrului Cseke Attila și subsecretarului de stat dr. Raed Arafat, s-au dezbătut probleme privind reorganizarea și eficientizarea rețelei spitalicești.

„În intervenția noastră, precum și a directorului DSP Constanța, Constantin Dina, am susținut propunerea ministerului ca Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța să devină spital de rangul I, cu nivel de competență foarte înalt, prin cel mai performant nivel de dotare cu aparatură și echipamente medicale, precum și de încadrare cu resurse umane, care să furnizeze toate tipurile de servicii medicale. Pentru aceasta, s-a propus alipirea ca secție exterioară a Spitalului de Ftiziologie Agigea și încheierea unui contract de prestări servicii cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, ceea ce va conduce la eficientizarea actului medical și la creșterea calității actului managerial, scurtând considerabil actul de decizie prin care pacientul ajuns la secția de primiri urgențe să fie preluat de una din aceste unități, dacă situația o va impune. De asemenea, pentru scăderea cheltuielilor administrative, s-a găsit soluția comasării Spitalului Clinic TBC Constanța cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. În ceea ce privește situația Spitalului din Hârșova, am susținut menținerea acestuia, aducând ca argumente faptul că deservește o zonă depărtată de municipiul Constanța, că a dovedit că poate face față cu succes solicitărilor terapeutice din oraș și din cele 9 comune arondate și, nu în ultimul rând, faptul că autoritățile locale se implică responsabil în gestionarea activității spitalului." a precizat prefectul județului.

Referitor la absența președintelui CJC Constanța de la această videoconferință, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a declarat: "Deși a fost convocat, Nicușor Constantinescu nu a participat și nu a desemnat un reprezentant care să-l înlocuiască, dovedind că nu este interesat cu adevărat nici de soarta Spitalului Clinic Județean de Urgență, nici de situația sistemului sanitar din județ și a stării de sănătate a cetățenilor. Toate aspectele ridicate dezbătute astăzi vor fi aduse la cunoștința managerilor spitalelor într-o ședință pe care DSP o va organiza săptămâna viitoare."

Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii