Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:04 18 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa, Sibiu, Ploieşti şi a municipiului Bucureşti

ro

26 Mar, 2014 13:45 1023 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat  un număr de 9 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa, Sibiu, Ploieşti şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în infracţiuni informatice şi cu instrumente de plată electronică.          În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada  2008 - 2012, membrii grupului infracţional organizat iniţiat şi coordonat de numitul B.R.D,  din municipiul Constanţa, utilizând aplicaţii informatice, au scanat, în vederea identificării vulnerabilităţilor - clase de I.P.-uri destinate POS-urilor, pe porturile caracteristice acestora.  Ulterior identificării acestor I.P.-uri vulnerabile, erau instalate keyloggere pe terminalele  POS, iar prin intermediul unor programe informatice de control de la distanţă (Remote Desktop Protocol) se realizau transferurile de date de identificare ale instrumentelor de plată electronică utilizate la aceste P.O.S.-uri.
           O parte din numerele de card-uri  astfel obţinute au fost vândute,  prin intermediul Internetului,  către diverse persoane în vederea efectuării de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sumele încasate în schimbul comercializării fiind primite, în conturile  mai multor persoane recrutate în acest sens, conturi  deschise la unităţi bancare din România.
           De asemenea,  alţi membrii ai grupului infracţional organizat , utilizând metodele „phishing” şi „vishing”, au obţinut datele de logare on-line ,de la mai multe conturi  aparţinând unor persoane din S.U.A. şi au efectuat transferuri de sume de bani din conturile fraudate în conturile deschise pe numele unor persoane recrutate în acest sens.
           O parte din datele de identificare ale card-urilor bancare obţinute prin metodele enumerate,  au fost inscripţionate pe card-uri clonate şi utilizate la retrageri frauduloase de numerar de la A.T.M.-uri din S.U.A.
            Prejudiciul cauzat a fost de 2.000.000 U.S.D.
            Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate sisteme informatice, mai multe autoturisme, bijuterii şi diferite sume de bani, fiind dispuse măsuri asiguratorii.
            La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse, cu mandat de aducere,   în vederea audierii, 17 persoane.
            Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii  -Constanţa şi Direcţia Operaţiuni Speciale – Serviciul Operaţiuni Speciale Ploieşti.
            Procurorii D.I.IC.O.T au cooperat în instrumentarea cauzei cu United State -Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.
           Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii