Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa3 DIICOT 16.10.2014

ro

16 Oct, 2014 17:16 1069 Marime text
       Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial (S.T.) București și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (B.C.C.O.) au destructurat o grupare infracţională specializată în confecționarea dispozitivelor de skimming.
       Conform probelor administrate în cauză pe parcursul a șase luni, față de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au deținut instrumentele și tehnica necesară confecționării dispozitivelor de skimming și că au confecționat astfel de dispozitive.

        Pentru a verifica dacă funcționează corect, dispozitivele în cauză erau testate la ATM-uri din București în mod repetat: înainte de a le pune în vânzare, precum și atunci când efectuau probele pentru a convinge eventualii cumpărători.

        În data de 14 noiembrie 2014, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare în imobile folosite de membrii grupării, identificate şi ridicate mai multe medii de stocare a datelor, laptop-uri, hard disk-uri, telefoane mobile, carduri bancare și de fidelitate. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

        În urma audierilor, procurorii DIICOT – ST București au dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de cinci inculpați, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere, constituire și aderare la un  grup infracțional organizat, deținerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

        În desfășurarea investigației, procurorii DIICOT și polițiștii BCCO București au  beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

        Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii