Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa2 DIICOT 31 octombrie 2014

ro

31 Oct, 2014 18:30 1329 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Vaslui împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au neutralizat activitatea infracţională a unui bărbat care trafica minore cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

     Din materialul probator administrat în cauză, față de inculpatul Duță Radu, 42 de ani, din Vaslui, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie – octombrie 2014, a săvârșit patru infracțiuni de trafic de minori. Inculpatul a racolat minore provenind în special din familii dezorganizate, parte dintre ele aflate în plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare - case de tip familial din municipiul Huși și orașul Negrești, județul Vaslui. Una dintre minorele racolate se afla internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități din Huși.

    Victimele erau cazate în locuința inculpatului și obligate să se prostitueze, întreținând raporturi sexuale, contra cost, cu clienți racolați tot de către inculpatul Duță Radu.

    Două dintre victimele minore identificate au fost oferite de către inculpat, în data de 22.10.2014, unor cetățeni de naţionalitate bulgară, pentru a întreţine cu aceştia raporturi sexuale, față de inculpat existând suspiciunea rezonabilă că a facilitat oferirea de droguri de risc victimelor.

    Conform probelor, activitatea infracțională desfășurată de inculpatul Duță Radu constituia singura sursă de venit a acestuia, după ce inculpatul s-a întors în țară din Franța, unde – conform propriei declarații - a executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

    În data de 29 octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT – BT Vaslui, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au percheziționat locuinţa inculpatului fiind ridicate înscrisuri ce servesc ca mijloace materiale de probă.

    În urma audierilor și a probelor administrate, în data de 30 octombrie, procurorii DIICOT – BT Vaslui au dispus reținerea inculpatului Duță Radu,pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori și au solicitat instanței arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

    Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă.

    Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii