Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPIFF - un altfel de festival

ro

17 Jun, 2009 14:42 1604 Marime text

IPIFF - un altfel de festival
Comunicat de presă (I)

         Între 22 şi 28 iunie 2009, va avea loc la Mamaia şi Constanţa a IV- ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF 2009).

         Iniţiat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, organizat de Consiliul Judeţean Constanţa cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, IPIFF îşi confirmă şi consacră la această a IV-a ediţie, profilul distinct în cadrul celorlalte festivaluri de film din ţară. Este unica manifestare din domeniu care are ca program prezentarea tuturor producţiilor româneşti de lung şi scurt metraj lansate în premieră în ultimul an (iunie 2008-iunie 2009), din dorinţa producătorilor de a arăta şi supune judecăţii publicului imaginea completă a cinematografiei naţionale.

         Alături de Competiţia profesioniştilor, un accent important va fi pus pe Competiţia şcolilor de film, inaugurată la ediţia precedentă a IPIFF, ca expresie a preocupării producătorilor pentru tînăra generaţie de cineaşti şi viitorele sale promoţii. Mai mult decît atît, la această ediţie vor concura şi liceenii din Constanţa pasionaţi de film, cu miniproducţii de cîte un minut, intitulate A Drop of See (O picătură de mare).

         IPIFF 2009 este al patrulea an de Training pentru noua generaţie de producători – secţiune organizată de UPFAR – producătorul festivalului -, cu sprijinul celebrei asociaţii britanice NPA (New Producers Alliance). Este răspunsul la nevoia acută de profesionişti performanţi la nivel internaţional, într-o ramură determinantă a industriei noastre de film. Totodată, dimensiunea internaţională a festivalului este probată de Panorama filmului străin, care va aduce la Constanţa şi Mamaia unele dintre cele mai premiate filme la cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Cannes, Berlin, Veneţia, Londra). Proiecţiile vor avea loc la City-Plex Constanţa, în Rotonda Mică a noului Pavilion Expoziţional şi la Fîntînile Cazionului din Mamaia.

         Vor completa oferta IPIFF 4 Avanpremierele unor lungmetraje româneşti din stagiunea 2009-2010, Caravana IPIFF pe Litoral (Mangalia, Neptun, Saturn, Eforie), workshop-uri de iniţiere în arta şi tehnica filmului, lansări de carte, expoziţii, concerte, spectacole-eveniment.

         Într-un comunicat ulterior, vom preciza titlurile şi celelalte date conexe, lista generică a premiilor şi menţiunilor care urmează a fi decise de juriile festivalului, precum şi componenţa acestora. Palmaresul IPIFF 2009 va include un Premiu al Publicului şi un Premiu al Criticii, iar ultima ediţie a ziarului festivalului, CineFestival, va publica o ierarhizare a tuturor lungmetrajelor vizionate, într-un tablou cu cotaţiile acordate de o echipă a criticilor şi publiciştilor de specialitate, aflaţi la faţa locului.     
          
         IPIFF este un festival de lucru şi delectare în plină vacanţă, pe care producătorii îl dedică propriei vocaţii, dar şi autorilor, celorlalţi realizatori, tinerei generaţii şi tuturor celor care iubesc filmul.
         Un altfel de festival… 
                                                                                       Dinu Tănase,
                                                          producătorul festivalului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Raluca 18 Jun, 2009 13:36 Inscrierile la miniproductiile de un minut cand s-au facut?sau se fac?