Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:55 26 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

La Cumpana s-a infiintat Asociatia ,,LA CUMPANA ARTELOR’’

ro

09 Jul, 2010 15:29 1446 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

          Primaria si Consiliul Local al comunei Cumpana, judetul Constanta, reprezentat legal prin persoana primarului, Ec. Mariana Gaju, prin prezentul comunicat va aducem la cunostinta faptul ca la Cumpana s-a infiintat cu personalitate juridica Asociatia ,,LA CUMPANA ARTELOR’’ condusa de d-na profesor, scriitor Cristina Tamas in calitate de presedinte.
         Scopul Asociatiei ,,LA CUMPANA ARTELOR” este dezvoltarea valorilor multiculturale, prin proiecte artistice si activitati cu caracter civic, care sa prezinte o noua dimensiune a comunitatii prin viziuni alternative,intr-o maniera creativa si social responsabila.
          Asociatia ,,LA CUMPANA ARTELOR’’ in cadrul contractului de partenariat cu Primaria si Consilul Local Cumpana va realiza urmatoarele activitati:
1) deschiderea si amenajarea unuispatiu multifunctional destinat spectacolelor de teatru, proiectiilor de film, expozitiilor, colocviilor si altor evenimente speciale cu caracter cultural-artistic
2) realizarea de progame si proiecte in domeniile artei spectacolului, cinematografiei, artelor plastice, literaturii, precum si in alte domenii conexe.
3) descoperirea, sustinerea si promovarea unor initiative si idei prospective cu valente compleze care, prin caracterul lor civic, vizeaza deschiderea orizontului social, cultural al publicului, cu predare al celui dobrogean.
4) organizarea de schimburi culturale pentru promovarea valorilor artistice romanesti si intergarea lor in context international, precum si promovarea cu predarea a valorilor cultural-artistice italiene, dar si franceze si anglo-saxone si integrarea lor in contextul romanesc.
5) acordarea de burse de specialitate pentru studii- in tara si strainatate- unor tinere talente dobrogene.
6) organizarea si indrumarea unui cenaclu literar in comuna Cumpana, de catre scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor, filiala Dobrogea
7) organizarea si indrumarea unei trupe de teatru pentru amatori cu elevi ai Grupului Scolar Cumpana

Avem deosebita placere de a va invita sa luati parte la premierea piesei „Sora mea geamana”, de Cristina Tamas, avand in distributie pe actorii Ileana Ploscaru si Diana Cheregi.
 Evenimentul cultural va avea loc in zilele de sambata, 10.07.2010 si respectiv duminica, 11.07.2010, incepand cu orele 1900, in sala mare a Casei de Cultura din localitatea Cumpana.

Primar,
Ec. Mariana Gaju

Ti-a placut articolul?

Comentarii