Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa de drum - dosar 12486/118/2011

ro

23 Nov, 2011 22:56 1527 Marime text

În cursul acestei dimineţi, Tribunalul Constanţa a confirmat încă o dată, prin soluţia adoptată în dosarul nr. 12486/118/2011, abuzurile săvârşite de Prefectul judeţului Constanţa. În fapt, instanţa a hotărât că tarifele şi taxele privind transporturile de persoane şi marfă pe reţeaua de drumuri judeţene, adoptate conform HCJ nr. 5/2007 şi actualizate prin HCJ nr. 223/2008 sunt LEGALE.

Reamintim că în luna septembrie, Prefectul judeţului Constanţa, cel căruia Legea îi cere să fie imparţial, apolitic şi echidistant, a atacat în contencios administrativ cele două hotărâri mai sus menţionate, deşi termenele legale de 6 luni sau 1 an erau cu mult depăşite.

Deasemeni, ca în absolut toate cazurile în care acest Prefect a atacat hotărâri de Consiliu Judeţean sau Consiliu Municipal/Local, acesta nu a uzat de instrumentul notificării prealabile, probând astfel reaua intenţie de care dă dovadă în relaţia sa cu aleşii locali, îndeosebi cu cei ai PSD şi PNL.

În plus faţă de reaua credinţă cu care deja ne-a obişnuit, în cazul mai sus menţionat Prefectul IORGA C.P. a acţionat în interes propriu, deoarece prin suspendarea obligativităţii achitării taxelor de drum judeţean i-a adus tatălui său o economie de cel puţin 700 milioane lei vechi anual.

Precizăm că în data de 10 septembrie 2009, tatăl Prefectului de Constanţa, unic acţionar al S.C. IMPERIAL AGRO PALAZ S.R.L. a schimbat obiectul principal de activitate al acestei firme cu "Lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor", după ce în urmă cu 3 luni achiziţionase 11 autobasculante grele tip Mercedes şi MAN.

Astfel, după ce cele 11 autobasculante au început să lucreze la autostrada Medgidia - Constanţa, „apoliticul, imparţialul şi echidistantul" IORGA C.P. a reuşit prin abuz în funcţie să îşi scutească tatăl de la plata taxei de drum judeţean, economisind astfel peste 700 de milioane, sumă cuvenită judeţului Constanţa.

Consiliul Judeţean Constanţa a sesizat organele competente în legătură cu abuzurile săvârşite de Prefectul judeţului Constanţa şi se va constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului produs prin neîncasarea taxelor de drum judeţean.

_______________________________________

Nicuşor Daniel CONSTANTINESCU

Preşedinte

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii