Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari cu privire la atacarea in contencios administrativ de catre Prefectul judetului Constanta a Hotararilor de Consiliu Judetean de reorganizare prin absorbtie a teatrelor si muzeelor

ro

02 Aug, 2010 19:05 1462 Marime text

CONSILIUL JUDEŢEAN CONSTANŢA

Comunicat de presa
02 august 2010

 Referitor la atacarea în contencios administrativ de către Prefectul judeţului Constanţa a Hotărârilor de Consiliu Judeţean de reorganizare prin absorbţie a teatrelor şi muzeelor (HCJ 189 şi 190 din 2010), Biroul de presă al Consiliului Judeţean Constanţa aduce următoarele precizări:
· Articolul III alineatul 6 litera d din OUG 63/2010 prevede derogarea de la obligativitatea obţinerii avizului prealabil al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor în cazul desfiinţării muzeelor sau colecţiilor publice (articolul 30 alineatul 1 din Legea nr. 311/2003).
· Prin Decizia civilă nr. 79/ca/2007 rămasă definitivă şi irevocabilă, Curtea de Apel Iaşi a confirmat validitatea şi existenţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovschi prin menţinerea ca legală a HCJ nr. 151/2004. În consecinţă, această instituţie nu are nici o legătură cu nici o hotărâre a fostului Consiliu de Miniştri din perioada comunistă, fiind înfiinţată de Consiliul Judeţean Constanţa în exercitarea competenţelor şi atribuţiilor sale legale.
· Deasemeni, Teatrul Fantasio şi Teatrul Dramatic Ovidius (instituţii înfiinţate prin hotărâri ale fostului Consiliu de Miniştri) nu mai funcţionează din anul 2007, neavând organigramă şi nici buget, în locul acestora Consiliul Judeţean Constanţa înfiinţând Teatrul de Stat Constanţa, hotărâre consfinţită prin Sentinţa Civilă nr. 1315/2007 pronunţată de Tribunalul Constanţa.

 Având în vedere aceste prevederi ale LEGII şi sentinţe ale JUSTIŢIEI, considerăm că acţiunea Prefectului judeţului Constanţa constituie un simplu exerciţiu de imagine menit să transfere în opinia publică responsabilitatea măsurilor dezastruoase şi nepopulare luate de guvernul BOC IV către autorităţile locale şi se înscrie într-o campanie concertată de manipulare şi dezinformare a unor categorii sociale afectate în mod brutal de deciziile guvernanţilor. Această atitudine, completată cu declaraţiile publice ale unor politicieni locali ai PDL, constituie esenţa pură a ipocriziei de care dau dovadă actualii guvernanţi, dornici cu orice preţ să evite a-şi asuma răspunderea juridică şi morală pentru efectele sociale şi economice ale politicii dezastruoase pe care o practică.
 Totodată, având în vedere că Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu PALAZ, a avut la cunoştinţă de existenţa hotărârilor de consiliu judeţean, hotărarilor judecătoreşti şi prevederilor legale mai sus menţionate, Consiliul Judeţean Constanţa a formulat în cursul zilei de astăzi plângere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu.

____________________
Cristian Moldovanu
Purtător de cuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii