Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean al Elevilor Constanta solicita ample consultari petema examenelor nationale

ro

06 Jul, 2013 13:00 1812 Marime text
Consiliul Județean al Elevilor Constanța solicită reprezentanților Ministerului Educației Naționale și Inspectoratelor Școlare Județene ca ulterior finalizării examenelor naționale în curs să organizeze ample consultări în cadrul sistemului educațional pentru a clarifica modul de desfășurare a acestor examene, având în vedere modul în care s-au desfășurat examenele naționale în acest an, și scandalurile de presă apărute.
 
             “Modul în care s-au desfășurat anul acesta examenele naționale ne obligă să cerem o largă consultare cu privire la viziunea asupra acestor testări importante. Considerăm că Ministerul Educației și-a făcut treaba în ceea ce privește coordonarea examenelor, însă adevăratele probleme sunt în centrele de examen. Metodologia de organizare a evaluărilor naționale trebuie aprobată până în data de 1 septembrie a.c., deci mai avem aproximativ o lună și jumătate pentru a dezbate împreună cu toți factorii implicați în sistemul educațional despre modul de desfășurare a acestor examene.
De asemenea, conform Legii Educației Naționale, începând cu anul 2014, Guvernul este obligat să asigure 6% din Produsul Intern Brut pentru educație. Termenul inițial a fost anul 2012 dar se pare că a fost tot timpul amânat. Nu putem avea pretenții și performanță în sistemul educațional cât timp acesta este subfinanțat. Elevii, părinții și profesorii trebuie să finanțeze din propriul buzunar în momentul în care nu sunt bani suficienți alocați prin finanțarea de bază sau complementară. Sperăm că nu va mai exista și anul acesta o amânare, iar Consiliul Județean al Elevilor Constanța va face toate demersurile posibile în acest caz.” a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.
 
Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa este structura reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, formată din 153 membri, fiecare îndeplinind rolul de reprezentant al elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa. Este o structură a Consiliului Naţional al Elevilor, constituit în baza ordinului de ministru nr. 4247/21.06.2010 şi are rol de partener, alături de Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa în cadrul procesului de învăţământ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii