Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspecți de trafic de migranți cercetați de procurori

ro

07 Sep, 2021 11:07 689 Marime text
Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
În data de 06.09.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 2 inculpaţi, cetățeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți, prev. de art. 263 alin. 1 și alin. 2 lit. a C.pen.

În fapt, s-a reţinut că în data de 05.09.2021, în urma unei înțelegeri prealabile, inculpatul C.A.C. a transportat cu autovehiculul un grup de 10 migranți de origine  afro-asiatică, în fața sa deplasându-se, ca antemergător, un alt autovehicul condus de inculpatul P.Ș.C., ambii inculpați acționând în scopul facilitării trecerii frauduloase de către migranți a frontierei de stat a României, urmărind, totodată, obținerea unui folos patrimonial.

La data de 06.09.2021, procurorul a dispus față de cei 2 inculpați măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii