Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă Inspectoratul de Poliţie Bacău, 1 septembrie 2021

ro

01 Sep, 2021 15:17 792 Marime text
A condus cu o alcoolemie de 1,43 alcool pur în aerul expirat și a provocat eveniment rutier
 
La data de 31 august a.c., în jurul orei 21:30, Poliția mun.Moinești a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe strada Atelierelor din localitate s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
 În urma cercetărilor effectuate, polițiștii au constatat că, un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Moineşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, în intersecţia cu strada Atelierelor, prevăzută cu circulaţie în sens giratoriu, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un tânăr de 29 de ani, din Comăneşti. În urma coliziunii a rezultat avarierea celor două autoturisme.
            Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, pentru conducătorul auto de 29 de ani, rezultatul fiind negativ, iar pentru celălalt a indicat o concentraţie de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
            Bărbatul de 38 de ani a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
            În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului
 
Mandat pus în aplicare de poliţişti
 
          La data de 31 august a.c., o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe strada Alexei Tolstoi din localitate, a depistat un bărbat de 48 de ani, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bacău, acesta fiind condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosință și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
         Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.

Reținut de polițiști după  ce ar fi încălcat ordinul de protecție
 
La data de 31 august a.c, în jurul orei 21:30, polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 41 de ani, din comuna Odobeşti, despre faptul că fostul soţ ar fi pătruns în curtea şi locuinţa acesteia unde ar fi provocat scandal şi ar fi ameninţat-o, încălcând astfel măsurile stabilite prin ordinul de protecţie emis la aceeași dată, de Judecătoria Bacău, prin care s-a dispus, ca pe o perioadă de 6 luni, să păstreze o distanţă de 50 de metri faţă de locuinţa sa.
În urma deplasării la faţa locului, bărbatul a fost identificat în locuinţa femeii, încălcând astfel măsurile stabilite prin ordinul de protecţie.
 În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie şi ameninţare.
Totodată, a fost luată măsura reţinerii bărbatului pe o perioadă de 24 ore.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii