Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate preliminare in ancheta medicala privind siguranta vaccinului anti-HPV

ro

30 Sep, 2009 21:05 1527 Marime text

Rezultatele preliminare ale anchetei privind decesul tinerei Natalie Morton de 14 ani, care a fost vaccinata cu Cervarix in cadrul programului national de imunizare anti-HPV, anunta ca in urma autopsiei a fost identificata o situatie medicala grava care este posibil sa fi cauzat decesul si ca este foarte putin probabil ca acest deces sa fi fost cauzat de catre vaccinul anti-HPV.

Astazi, 30 septembrie, dr Caron Grainger, director de sanatate publica pentru Serviciul National de Sanatate din Coventry si director al Consiliului Primariei Coventry, a declarat: "Rezultatele preliminare ale autopsiei releva o situatie medicala grava deja existenta si care este posibil sa fi cauzat decesul. Asteptam in continuare rezultatele testelor suplimentare. Cu toate acestea, pozitia in acest moment este ca este foarte improbabil ca vaccinul anti-HPV sa fi cauzat decesul".

Autopsia a fost realizata in cadrul Spitalului Universitar din Coventry, de catre un medic legist independent, iar familiei i-au fost comunicate rezultatele preliminare.

Ca si masura de preventie standard, lotul de vaccinuri din care face parte si cel cu care a fost vaccinata fetita a trecut in carantina pana cand situatia va fi clarificata. Pozitia autoritatii de reglementare a medicamentului din Marea Britanie, MHRA, este ca "beneficiile vaccinului sunt evaluate in continuare superioare riscurilor, in prezent nu este demonstrata nici o legatura intre vaccin si evenimentul petrecut, iar programul de vaccinare anti-HPV continua".

Va vom tine la curent de indata ce noi informatii sunt comunicate de catre autoritatile competente.

GlaxoSmithKline - una dintre cele mai importante companii de sănătate şi produse farmaceutice axată preponderent pe cercetare - şi-a luat angajamentul de a îmbunăţăţii calitatea vieţii prin determinarea oamenilor de a face mai mult, de a se simţi mai bine şi de a trăi mai mult. Pentru mai multe informaţii despre companie vă rugăm vizitaţi www.gsk.com.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii