Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lidl i-a surprins pe români cu un restaurant de tip pop-up, deschis în perioada 9-13 martie

ro

17 Mar, 2016 14:37 1872 Marime text

Se spune că istoria micilor începe odată cu istoria faimosului restaurant La Iordache, locul în care se reuneau scriitori, ziariști și artiști renumiți ai Bucureștilor. După zeci de ani de când s-au tras obloanele locantei, Lidl a redeschis porțile restaurantului pentru 5 zile, din dorința de a le oferi românilor posibilitatea de a se bucura de preparatele din gama Cămara Noastră.

Pentru că românii merită să fie surprinși cu experiențe unice și pentru că Lidl, prin noua campanie – „Meriți să fii surprins”, asta își propune, s-a născut proiectul La Iordache, un restaurant de tip pop-up deschis pe strada Covaci nr. 1, în Vechiul Centru al Bucureștilor. Așa se face că, între 9 și 13 martie, cele mai bune bucate din gama Cămara Noastră s-au reunit într-un meniu tradițional românesc special.
Lista de înscrieri s-a deschis de pe data de 29 februarie, pe surprize.bucatarialidl.ro, și încă din primele zile s-au ocupat toate locurile. 900 de mușterii norocoși și-au hărăzit scaunul la un ospăț de amiază, între ceasurile 12.30 și 15.00, sau de seară, de la 19.00 la 22.00. Și-au venit cu câte 2, 3 sau 4 prieteni dragi, să deguste din bucatele pregătite cu alimente din Cămara Noastră.

“Proiectul se află în linie cu mesajul transmis de noua campanie Lidl - Meriți să fii surprins. Astfel, ne-am dorit să le oferim clienților noștri o experiență unică, o recompensă pentru efortul depus în viața de zi cu zi. În plus, ne-am gândit că cea mai bună posibilitate de a se bucura de produsele din Cămara Noastră este o masă tradițional românească, cu bucate dintre cele mai bune, alături de cei dragi. Clienții care au trecut pragul restaurantului La Iordache au fost impresionați de idee, de meniu și de toate surprizele pe care le-am pregătit pentru ei. Și acesta este doar începutul.”, povestește Maria Pârvuleasa, PR&CSR Manager Lidl România.

Supraveghetorul listei de bucate a fost Chef Florin Dumitrescu, care a adunat în meniu produsele din gama Cămara Noastră și-a pregătit platouri tradiționale. Mezeluri țărănești sau pastramă de curcan cu salată și brânză de burduf la aperitiv, ori ciorbă de văcuță cu smântână și ardei sau ciorbă de fasole și ceapă roșie. Și apoi o iahnie de fasole țărănească cu costiță și ciolan, numai bune cu salată de gogonele, crap la cuptor cu mămăliguță, varză călită cu ciolan și cârnați, ruladă de pui cu piure de cartofi și mazăre sau pulpă de rață la cuptor. Și, la final, desertul, cu ciocolată de casă cu nucă, sos de caramel și bezea coaptă, ca la mama acasă, clătite flambate umplute cu dulceață sau zabaioane și prăjitură cu vișine.
În restaurantul La Iordache a răsunat în cele cinci zile cobza, drâmba și fluierul formației 3 Parale. Sub bagheta lui Florin Iordan, etnomuzicolog la Muzeul
Țăranului Român, s-au reunit Daniel Pop, Beatrice Iordan și Dinu Petrescu, pentru a-i încânta pe ascultători cu acorduri de muzică tradițional românească.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii