Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Date IBM va gazdui infrastructura Allianz-Tiriac Asigurari pentru urmatorii cinci ani

ro

05 Jul, 2011 20:47 915 Marime text

Comunicat de Presa

Allianz-Tiriac alege IBM pentru administrarea mediului sau de IT
Centrul de Date IBM va gazdui infrastructura Allianz-Tiriac Asigurari pentru urmatorii cinci ani

Bucuresti, 5 iulie 2011 – Allianz-Tiriac Asigurari, a anuntat astazi transferul infrastructurii in Centrul de Date IBM din Romania pentru o perioada de cinci ani. Prin externalizarea infrastructurii catre IBM, Allianz-Tiriac va putea sa se adapteze la cerintele in continua schimbare ale mediului de afaceri, prin intermediul unui mediu IT scalabil si flexibil, ce va ajuta compania de asigurari sa isi desfasoare activitatile fara intrerupere. Allianz-Tiriac se asteapta sa reduca costurile de intretinere a infrastructurii IT cu 15% si spatiul ocupat de centrul de date cu 20% in urmatorii trei ani.

„Tendintele majore in sectorul de asigurari sunt reactia prompta la nevoile clientului, fiabilitatea, securitatea, de fapt, cerintele dinamice ale mediului de business si control asupra costurilor si eficientei. IBM ne va ajuta sa implementam un mediu IT scalabil si flexibil. Centrul de Date IBM are cel mai inalt nivel de calitate din Romania si ne ofera un model flexibil asupra costurilor utilitatilor precum energie electrica, sisteme de racire si aer conditionat”, a precizat Marius Balica, Director Executiv Tehnologia Informatiei in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari.

Solutia IBM include relocarea infrastructurii Allianz-Tiriac, ce consta in sisteme de stocare DS8300 si servere P590 in Centrul de Date IBM si furnizarea de servicii de gazduire a acestei infrastructuri pentru urmatorii cinci ani. In cadrul acordului, IBM va furniza o solutie de recuperare a datelor in caz de dezastru, o solutie completa ce include echipamente hardware, servicii, echipamente de comunicatie si servicii de mentenanta.

„IBM Managed Data Center ofera clientilor o gama variata de servicii specifice unui centru de date, precum servicii de gazduire, instalare, cloud computing si de co-locare, dar si servicii aditionale precum servicii de continuitate de business si servicii de recuperare si back-up a datelor in caz de dezastru. IBM va oferi Allianz-Tiriac o intreaga suita de servicii IT in cadrul unui centru robust, intr-o maniera eficienta din punct de vedere al costurilor si al timpului”, a precizat Vlad Raduc, Large Enterprise Commercial Sector Manager, IBM Romania.

Dupa implementarea solutiei, Allianz-Tiriac Asigurari va putea beneficia in continuare de infrastructura existenta ce va duce la o investitie initiala minima; infrastructura IT scalabila; costuri totale reduse; niveluri reduse de consum de energie; nivel de servicii garantat de IBM pentru echipamentele noi, imbunatatirea procedurilor de recuperare a datelor si servicii de management al continuitatii pentru sistemele critice mediului de business.

Despre IBM
Pentru informatii suplimentare referitoare la IBM, va rugam sa accesati www.ibm.com/ro.
Pentru mai multe informatii despre IBM Managed Data Center accesati:
http://www-05.ibm.com/ro/managed_data_center/

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac Asigurari ofera la ora actuala o gama completa de produse si servicii de protectie si planificare financiara, pe toate segmentele de asigurari - auto, bunuri, raspundere, viata, sanatate. Inca de la inceput, una din preocuparile constante ale companiei s-a concentrat in directia dezvoltarii unor produse si servicii la cele mai inalte standarde de calitate. In prezent, Allianz-Tiriac ofera clientilor sai garantia unor servicii de calitate, in conditii avantajoase, calitate superioara a protectiei prin asigurare, expertiza in domeniul planificarii financiare, forta si stabilitate financiara.

Despre Grupul Allianz

In prezent, marca Allianz este reprezentata in peste 70 de tari ale lumii. Cele peste 151.000 de persoane care lucreaza in cadrul Allianz Group ofera servicii financiare integrate, la standarde internationale, unui numar de aproximativ 76 milioane de clienti in intreaga lume. Pe fiecare din segmentele de activitate pe care opereaza- asigurari de bunuri si raspundere, asigurari de viata si sanatate, respectiv administrarea activelor- Grupul Allianz a capatat recunoastere internationala atat pentru profesionalismul si expertiza reprezentantilor sai, cat si pentru soliditatea afacerilor derulate. In toti cei 120 de ani de existenta, Allianz a ramas un partener stabil, din punct de vedere financiar, pentru clienti, actionari si angajati.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii