Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:58 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Constanței, celebrată printr-un spectacol de 50.000 de euro. „Scene din viața lui Constantin cel Mare“, pusă în scenă de ART Society Center. Își va plăti Anamaria Tramundana colaboratorii? (DOCUMENTE)

ro

17 May, 2022 00:00 2652 Marime text
  • Unul dintre momentele pregătite de Primăria Constanța pentru a marca Ziua municipiului Constanța este un spectacol se va juca în aer liber, în situl arheologic de lângă Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“
  • Potrivit contractului câștigat de Art Society Center Primăria Constanța va plăti pentru cele două spectacole 247.000 lei, adică aproape 50.000 de euro
  • Potrivit datelor solicite la Ministerul Justiției, Asociația a fost înființată în 2018 iar fondatorii și membrii Consiliului Director al ONG-ului sunt: Alexandru Ghiță, Valentin Cătălin Ispas și Dumitru Bunduc
  • În ultimul an fiscal, ONG a raportat încasări de 639.654 lei și un profit de 97.218 lei
  • Autoritățile susțin că i-ar fi pus în vederea Anamariei Tramundana să-și achite obligațiile față de colaboratori, în caz contrar orice încercare de colaborare a sa cu municipalitate fiind exclusă pe viitor
 

Unul dintre momentele pregătite de Primăria Constanța pentru a marca Ziua municipiului Constanța este un spectacol se va juca în aer liber, în situl arheologic de lângă Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“.

Procedura pentru atribuirea contractului s-a realizat în regie proprie de către o comisie din cadrul Primăria Municipiului Constanţa pe 29.04.2022 la sediul autorității contractante.

Așa cum se știa dinaintea finalizării procedurii de atribuire, contractul de prestări servicii privind serviciile necesare pentru organizarea spectacolului "Scene din viaţa lui Constantin cel Mare" a revenit Asociației ART Society Center cu sediul social în Constanța, pe strada Bogdan Vodă 63.

Potrivit datelor solicite la Ministerul Justiției, Asociația a fost înființată în 2018 iar fondatorii și membrii Consiliului Director al ONG-ului sunt: Alexandru Ghiță, Valentin Cătălin Ispas și Dumitru Bunduc.

În ultimul an fiscal, ONG a raportat 0 angajați, încasări de 639.654 lei și un profit de 97.218 lei.

Toată Constanța știe că de fapt și în spatele acestei Asociații se află aceeași Anamaria Tramundana (n.r.Adara), un personaj controversat și contestat, mai ales în instanțele de judecată de către foștii colaboratori din alte proiecte cu bani publici, pe care a „uitat” să-i mai plătească.
Prin intermediul mai multor ONG-uri pe care le-a condus, direct sau indirect, Anamaria Tramudana a derulat o serie de evenimente cu bani de la Primăria Constanța sau de la Consiliul Județean.

Amintim aici doar o parte dintre aceste ONG-uri, unele dintre ele fiind în insolvență și îndreptându-se către faliment.


Fundația Umanitară Clopot, Asociația Teatrelia, Asociația Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului, Asociația Eurocult, Asociația Philson Young sunt câteva dintre asociațiile care au datorii către furnizori iar unele dintre ele au ajuns în atenția magistraților.

Și ART Society Center, poartă amprenta acesteia, numai dacă privim componența Consiliului Director, aceeași ca și în cazul Asociaţiei Culturale Teatrelia, Eurocult  sau Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului.


Anamaria Tramundana

Alexandru Ghiţă, unul dintre apropiații Adarei Tramundana este una dintre punți.

Ghiță a figurat ca asociat fondator al Asociaţiei Culturale Teatrelia și a făcut parte din Consiliul Director al acestei asociații.  

De asemenea, Ghiţă a fost asociat și membru în Consiliul Director în Asociația Culturală „Mișcarea teatrală pentru educația tineretului“.

Și așa cum spunea, în Asociația Art SocietyCenter, Alexandru Ghiţă apare ca asociat și membru în Consiliul Director.       

Art SocietyCenter s-a numărat printre asociațiile declarate admise anul acesta în cadrul Regulamentului de acordare a finanțării nerambursabile pentru proiecte de interes general finanțate din bugetul municipiului Constanța - Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC) 2021, ediția a VI-a.   

Valoarea totală a proiectului FITIC VI - finanţat de Primăria Municipiului Constanţa – a fost de 290.000 de lei, din care cuantumul finanțării acordate  a fost de 237.800 de lei.  

Menționăm pentru că este relevant că de numele lui Ghiță se leagă și insolvența societății comerciale Concordance Caffe SRL, controlată de acesta.

Și pe Valentin Ispas, pe care îl regăsim în mai multe Consilii Directorii ale unor ONG-uri conduse din umbră de Tramundana.
Rețeta Adarei a fost patentată deja de ani buni, aspect cunoscut și de autorități.

Prin vocea viceprimarului Constanței care are atribuții în organizarea de evenimente, autoritățile susțin că i-ar fi pus în vederea acesteia să-și achite obligațiile față de colaboratori, în caz contrar orice încercare de colaborare a sa cu municipalitate fiind exclusă pe viitor.

Revenind la evenimentul care va avea loc de Ziua municipiului Constanța, vineri și sâmbătă, începând cu ora 20:30, la situl arheologic de lângă Catedrala Ortodoxă „Sfinții Constantin și Elena‟ din Constanța, se va juca un spectacol de teatru în aer liber de o oră -„Scene din viața lui Constantin cel Mare‟.

Piesa aparține Cristinei Tamaș și îl redescoperă și îl umanizează, dezvăluind virtuțile lui Constantin cel Mare, împărat ce și-a recunoscut greșelile și a arătat deschidere spre nou și neconvențional, reușind să-și transforme viața într-o legendă plină de natural și spectaculos. 

Povestea spune că numele de Constanța vine de la Flavia Iulia Constanția, cea mai dragă soră a lui Constantin cel Mare, care a rămas văduvă după ce acesta i-a condamnat și ucis soțul, pe Împăratul Licinius.

Spectacolul este un omagiu adus întemeietorilor orașului Constanța.

Din distribuție fac parte: Marius Bodochi, Maia Morgenstern, Liliana Hodorogea, Mircea Rusu, Radu Niculescu, Tomi Cristin, Silviu Mircescu, Catinca Hanțiu.

Corul antic va fi asigurat de: Alexandra Babă, Iulian Barbaroș, Daniel Barbu, Raluca Bizdideanu, Betty Blumetti, Tudor Cioboteanu, Radu Cocoș, Crina Cornea, Victor Dobre, Ararri Dumitru, Andreea Duță, Oana Frimu, Valentin Ispas, Octavian Mateiciuc, Nicu Mihnea, Georgiana Oancea, Teodora Parpală, Raluca Pleșca, Claudiu Popa, Lucian Prasti, Sergiu Radu, Gabriel Roșu, Ionuț Roșu, Romulus Samfiroiu, Roberto Savu, Ingryd Segher, Constantin Stochița, Sorina Toma, Ștefania Trofin, Alexandra Turcin, Leticia Țuțuianu.

Ilustrația muzicală este semnată de Liviu Manolache, scenariu adaptat de Alina Cristea, mișcare scenică de Anamaria Tramundana.
Coordonatorul producției artistice este Daniela Vitcu, decan la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța iar consultant scenografie este Ovidiu Felipov.

Spectacolul„Scene din viața lui Constantin cel Mare‟ este organizat de Primăria Municipiului Constanţa și Asociatia Art Society Center. Pentru a credibiliza acest eveniment, Asociația a luat ca parteneri Universitatea „Ovidius‟ din Constanța – Facultatea de Arte și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Potrivit contractului câștigat de Art Society Center (vezi secțiunea „documente”), Primăria Constanța va plăti pentru cele două spectacole 247.000 lei, adică aproape 50.000 de euro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Asociația Sine Qua Non, înființată anul acesta, a primit peste 200.000 de lei de la Primăria Constanța pentru organizarea unui simpozion

Primăria Constanța finanțează spectacolul „Scene din viața lui Constantin cel Mare”, care se va juca la situl arheologic de lângă Arhiepiscopia Tomisului

Acuzații și răspunsuri Adara Tramundana ar putea fi trasă la răspundere pentru situația financiară a Asociaţiei Culturale Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului (documente)

Falimentul Zucilla Internaţional SRL Cererea lichidatorului judiciar Chiţu Rodica în contradictoriu cu Anamaria Tramundana, respinsă

Spectacolul va avea loc în Piața Ovidiu. 90 de minute de show de Ziua municipiului Constanța estimate la 480.000 lei fără TVA! (DOCUMENTE)
 
Adara Tramundana, puntea dintre ONG-uri şi un proces în instanţă! După ce a anulat 30 la sută din bugetul Festivalului Verii 2016, Primăria Constanţa a dat pe mâna Asociaţiei „Teatrelia“ Festivalul Iernii 2017! (document)

După ce au băgat în faliment Cafe d'Art, actualul Madame Margo Adara Tramundana şi asociata ei se apucă de gătit pentru evenimente

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii