Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

ro

20 Mar, 2024 10:02 582 Marime text
Drumul dintre Poarta 7 și Poarta 9
  • „Pasajul denivelat propus începe din sensul giratoriu existent, va traversa cele două linii de cale ferată care intră în port, drumul de acces la P9 și se va termina cu un sens giratoriu nou din care se desprind drumul de acces spre P7 și drumul de acces spre P9“, conform Notei de fundamentare.
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice anunțul vizând achiziționarea serviciilor de consultanță pentru proiectul de extindere a drumurilor dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8.
 
Conform datelor oficiale, achiziția se va face prin cumpărare directă, având o valoare estimată de 167.750 de lei fără TVA, circa 33.000 de euro, la cursul actual.
 
Conform proiectului, drumul existent se va extinde la patru benzi.
 
Denumirea achiziției este „Servicii de consultanță în domeniul achizițiilor sectoriale și consultanță tehnică pentru realizarea obiectivului de investiții Proiectare și execuție: „Extindere la 4 benzi a drumului dintre Poarta 7 și joncțiunea obiectivului Pod rutier la km 0+540 a CDMN cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 și Poarta 8 spre zona de Nord a Portului Constanța“.
 
Oferta semnată și ștampilată va fi transmisă pe adresa de email achizitii@constantza-port.ro până pe 25 martie 2024.
 
Perioada de valabilitate a ofertelor trebuie să fie de minim 90 de zile de la data limită a depunerii acestora.
 
Despre proiectul de extindere a drumului
 
În Nota de Fundamentare a Hotărârii de Guvern 755/2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului „Extinderea la 4 benzi a drumului dintre Poarta 7 şi joncţiunea obiectivului «Pod rutier la km 0+540 a Canalului Dunăre – Marea Neagră» cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 şi Poarta 8 spre zona de nord a portului Constanţa» se fac următoarele precizări:
 
„Investiția se va realiza pe teritoriul localităților Constanța și Agigea, în afara zonei Nord a portului Constanța, între sensul giratoriu existent din capătul estic al autostrăzii A4 și porțile P7 și P9 de acces în port“/.
 
Se arată în continuare că „pasajul denivelat propus începe din sensul giratoriu existent, va traversa cele două linii de cale ferată care intră în port, drumul de acces la P9 și se va termina cu un sens giratoriu nou din care se desprind drumul de acces spre P7 și drumul de acces spre P9“.
 
„Amplasamentul pasajului denivelat a fost ales ținând seama de obstacolele din teren, cu afectarea cât mai redusă a proprietăților particulare din zonă. Ca urmare a faptului ca cele două linii de cale ferată de sub pasaj sunt electrificate, este necesară și mutarea unor stâlpi ai liniei de contact, conform condițiilor din avizul Regionalei CF Constanța nr. 7/2/347/02.02.2021“, potrivit autorităților.
 
Conform sursei citate, investiția cuprinde:
•        regeometrizarea sensului giratoriu existent din capătul estic al autostrăzii A4;
•        realizarea unui pasaj rutier denivelat peste calea ferată de acces în sudul zonei Nord a portului Constanța și peste drumul de acces la P9;
•        realizarea unei noi intersecții giratorii la joncțiunea pasajului cu drumul de legătură dintre porțile P7 și P9;
•        extinderea la 4 (patru) benzi a drumului existent între noul sens giratoriu și poarta P7 de acces în port;
•        reabilitarea drumului existent cu 2 (două) benzi între noul sens giratoriu și poarta P9 de acces în port;
•        alte lucrări conexe (racorduri / devieri de rețele, relocări de obiecte, etc).
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP și preluat pe licitatiapublica.ro, dar și Nota de Fundamentare a HG 755/2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
CN APM Constanța a atribuit contractul pentru construirea rețelei de iluminat între Poarta 7 și Poarta 9 (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii