Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protecția Copilului Tulcea, acord-cadru pe 36 de luni pentru benzină fără plumb cu Rompetrol Downstream

ro

01 Oct, 2022 16:03 1243 Marime text
  • Valoarea acordului-cadru este de 884.813,45 de lei fără TVA, suma echivalând cu aproape 180.000 de euro, la cursul actual.
  • Valoarea totală estimată inițial de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea a fost de 1.002.834 de lei fără TVA.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea a semnat un acord-cadru valabil 36 de luni cu Rompetrol Downstream, pentru furnizarea de carburant, respectiv benzină fără plumb.

Valoarea acordului-cadru este de 884.813,45 de lei fără TVA, suma echivalând cu aproape 180.000 de euro, la cursul actual.
 

Date despre acordul-cadru

Informațiile privind semnarea acordului-cadru au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează, de asemenea, că procedura parcursă a fost cea de negociere fără publicare prealabilă.

Se menționează în explicațiile oficiale că „procedura de atribuire aleasă este procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare/procedura de negociere fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială de ofertare, pentru achiziţionarea unor produse cotate, cum ar fi energia electrică, produse petroliere, gaze naturale, cereale,etc., prin intermediul burselor de mărfuri, in baza art. 9 alin. (3) din HG nr. 395/2016, respectiv art. 9 alin. (3) din HG nr. 394/2016, coroborat cu dispozitiile art. 104 alin. (5) lit. c), întrucât sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

1) Să existe o piaţă de mărfuri sau tranzacţionarea să se realizeze prin intermediul unei pieţe de mărfuri;
2) Produsele tranzacţionate să fie cotate;
3) Structura multilaterală de tranzacţionare să fie reglementată şi supravegheată şi să garanteze în mod natural preţurile pieţei;
4) Procedura se utilizează doar în circumstanţele reglementate de cele două prevederi legislative menţionate mai sus;
5) Autorităţile contractante au obligaţia de a justifica, în cadrul strategiei de contractare, situaţia care a condus la alegerea procedurii.

În ceea ce priveste conditia de la punctul 1)- aceasta este îndeplinită întrucât SC BRM SA administrează o piaţă de mărfuri, în conformitate cu prevederile Legii nr. 357/2005 privind bursele de mărfuri, având mai multe ringuri (produse petroliere, energie electrică, gaze naturale, cereale, mărfuri generale, materiale de construcţii, certificate CO2)“.

Așa cum am precizat anterior, acordul-cadru a fost încheiat pentru o perioadă de 36 de luni, urmând a se încheia contracte subsecvente anuale.

Valoarea totală estimată inițial de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea a fost de 1.002.834 de lei fără TVA.
 

Despre Rompetrol Downstream

Potrivit Confidas.ro, compania Rompetrol Downstream a fost fondată în anul 2000 și se ocupă de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate, sediul social fiind în București, Sectorul 1, Piața Presei Libere, nr. 3-5.

Rompetrol Downstream SRL are un capital social subscris de 771.407.421,44 lei, integral vărsat.

Societatea este controlată de Rompetrol Rafinare Năvodari, cu peste 99,99%, restul părților sociale revenind companiei olandeze KMG International N.V. și Oilfield Exploration Business Solutions S.A. din București, Sectorul1.

Membrii Consiliului de Administrație al Rompetrol Donwstream au mandatele valabile până în septembrie 2024, aceștia fiind președintele CA Cătălin Dumitru, din București, Claudiu Mihai Contanu, din București, cetățeanul kazah Zhanibek Nugertayev, cetățeanul kazah Askar Abilov, dar și Laurențiu Mădălin Coltanel, din Prahova.

În 2021, cu 453 de angajați, Rompetrol Downstream a raportat o cifră de afaceri de peste 12,24 de miliarde de lei, iar profitul a fost de peste 92,62 de milioane de lei.

Compania Rompetrol Downstream SRL a încheiat 10.682 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 4.197.081.813,38 de lei.

La rândul său, compania Rompetrol Downstream figurează în societățile KMG Rompetrol Development și Rompetrol Logistics, precum și în societățile radiate Contrast SRL Constanța, dar și Rompetrol Distribuție SA Mureș.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

A fost revocat administratorul și preşedintele Consiliului de Administraţie al Rompetrol Downstream! Iată cine a fost numit
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii