Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Rasova, din județul Constanța, contract de 2,3 milioane de euro cu Cornell's Floor SRL, din Botoșani, și cu Dani Building SRL, din București (DOCUMENT)

ro

01 Jun, 2023 13:17 2065 Marime text
 
 
 
  • Primăria Rasova achiziționează servicii proiectare si executie de lucrări în cadrul proiectului „Rețea Publică de Canalizare a Apelor Uzate Menajere și Stație de Epurare în comuna Rasova, județul Constanța“.
  • Potrivit licitatiapublica.ro, contractul – în valoare de 11.611.593,52 de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) – a fost atribuit societăților comerciale Cornell's Floor SRL, din Botoșani, și Dani Building SRL, din București.
 
Comuna Rasova, din județul Constanța, achiziționează servicii proiectare si executie de lucrări în cadrul proiectului „Rețea Publică de Canalizare a Apelor Uzate Menajere și Stație de Epurare în comuna Rasova, județul Constanța“.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, contractul – în valoare de 11.611.593,52 de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) – a fost atribuit societăților comerciale Cornell's Floor SRL, din Botoșani, și Dani Building SRL, din București.
 
Despre Cornell's Floor SRL
 
Conform platformei Termene.ro, aceasta fiind consultată la data de 1 iunie 2023, Cornell's Floor SRL a fost fondată în 2008, se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și este controlată de Elena Mirela Tiprigan, din Botoșani.          
 
Cornell's Floor SRL – cu zeci de contracte publice la activ - are declarate cinci puncte de lucru, iar profitul brut declarat pentru 2022 a fost de 10.971.794 de lei, în timp ce pentru anul 2021, profitul a fost de 10.245.416 de lei și 12.544.383 de lei pentru anul 2020.
 
Conform propriului portofoliu, Cornell's Floor SRL s-a ocupat de construirea sediului Primăriei Curtești, de centrul de asistență copii după programul școlar „After school“ din Vlasinești, de modernizarea și extinderea Primăriei Dragușeni, dar și de sistemul de alimentare cu apă în localitățile Babiceni-Broșteni, comuna Durnești, județul Botoșani.
 
Despre Dani Building SRL
 
Sediul social al Dani Building SRL este pe strada Peciu Nou, din București, și se ocupă de activitati de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Firma – cu două puncte de lucru în București - îi are ca asociați pe Nicolae Pintea, din București, cu 75% și pe Laura Daniela Preda, tot din București, cu 25%.
 
Ca administrator apare Nicolae Pintea.    
 
Conform platformei Termene.ro, în trecut, Nicolae Pintea a figurat în trecut în Catinga Serv SRL în Profesional Pred Design SRL și în Putna Inex SRL, radiate.
 
Asta în timp ce Laura Daniela Preda apare în Pincad Proiect SRL, iar în trecut a figurat în Profesional Pred Design SRL, radiată.
 
Pentru anul 2022, Dani Building SRL a declarat un profit brut de 1.497.735 de lei, pentru 2021 - 1.420.324 de lei, iar pentru anul 2020 profitul declarat a fost de 1.135.248 de lei.
 
Rasova - scurt istoric
 
Conform site-ului oficial al primăriei, localitatea Rasova, prin documentele existente și cercetate parțial până în prezent, atestă o continuitate de locuire de minimum 1800 de ani (din perioada romană).
 
În partea de nord a localității, mai sunt vizibile urmele zidurilor de apărare ale unei așezari din perioada feudalismului timpuriu.
 
În documentele feudale mai târzii – sec. XVI- XVII – localitatea este consemnată cu numele de Rasovat, Rasovatca și Rasovata (registrele turcești de evidență fiscale din anii 1573, 1675 și 1676).
 
La mijlocul secolului al XVII - lea, Evlia Celebi consemnează în notele sale de călătorie și localitatea Rasova.
 
Denumirea localității vine din limba turcă. Semnificația sa este aceea de „pășune bună“.
 
În localitate sunt urme ale unor cetăți foarte vechi: la Malul Roșu se află ruinele unei așezări datată în secolele IX - XI, iar la Complexul Pescărie se afla urmele unei așezări romane.
 
Între localitățile Rasova și Dunăreni, pe un deal înalt, de pe malul drept al Dunării, se află punctul numit Muzaid, unde a fost identificată cetatea Sacidava.
 
Cele mai vechi urme descoperite sunt din sec. al II-lea e.n.
 
Primarul comunei este Neamtu Mihalache (PNL)  
 
Viceprimarul comunei este Poenaru Ion (PNL)
 
Consiliul Local al Comunei Rasova are următoarea componentă:
 
1. Burnaz Vasile;
 
2. Cara-Ion Cosmin-Iulian;
 
3. Drinca Nicu;
 
4. Ivan Georgica-Ionut;
 
5. Matei Ionut;
 
6. Mihai Dumitru;
 
7. Mocanu Gheorghe;
 
8. Neamtu Nicolae;
 
9. Poenaru Ion;
 
10. Popescu Constantin;
 
11. Tanase Valentin;
 
12. Vaida Stefan;
 
13. Vasiliu Ionut;
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Licitații Constanța
Primăria Istria a bătut palma cu Vest Instal SRL și cu Global Ports's Services SRL, controlată în trecut de Mircea Marcu, fostul șef al APMC (DOCUMENT)

 
IPJ Constanța și ISU Dobrogea plătesc 3,4 milioane de lei pentru cazarea detașaților în sezonul estival 2023
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii