Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:55 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa vrea să înfrumuseţeze spaţiile verzi prin plantarea de arbori (document)

ro

09 Apr, 2016 19:07 1184 Marime text
 

 


Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Primăria Constanţa a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract privind achiziţia unor arbori pentru plantat. „Se vor achiziţiona arbori pentru plantat pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi din Municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Se vor achiziţiona următoarele specii: 1. Paulownia tomentosa (circumferinţa 10-12 cm ); 2. Acer platanoides ‘Royal Red’ (circumferinţa 8-10 cm); 3. Albizzia julibrissin (circumferinţa 10-12 cm); 4. Populus deltoides ‘Purple Tower’ (circumferinţa 10-12 cm); 5. Tilia tomentosa (circumferinţa 10-12 cm); 6. Platanus x hybrida (circumferinţa 8-10 cm); 7. Acer saccharinum (circumferinţa 10-12 cm)”, potrivit anunţului de atribuire.

Au fost primite şi admise trei oferte. Preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire, menţionăm că s-a organizat o licitaţie electronică. Numele operatorului economic căruia i-a fost atribuit contractul este Rabbit Prod SRL. Estimat iniţial la valoarea de 804400.00 RON, fără TVA, contractul a fost achiziţionat la valoarea de 720000.00 RON, fără TVA.

În ceea ce privește SC Rabbit Prod SRL, aceasta figurează cu sediul în comuna constănţeană Agigea şi se ocupă de „cultivarea altor plante din culturi nepermanente”. Societatea are un capital social subscris de 30000 RON, integral vărsat.
 
În cadrul firmei activează asociaţi persoane fizice, Pena Antoniewicz, fosta şefă a Direcţiei Trezorerie şi Contabilitate Publică Constanţa, şi Ioan Cristian Antoniewicz. Pena Antoniewicz este administrator. La sfârșitul anului 2014, firma declarase o cifră de afaceri de 1.013.994 de lei, un profit net de 32.252 lei și 29 de salariați.

În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii