Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:31 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă cehă furnizează Centralei de la Cernavodă etanșări mecanice (document)

ro

18 Jan, 2016 21:10 1265 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, un contract de furnizare a unor etanşări mecanice, necesare pentru Centrala Nucleară Electrică de la Cernavodă. De fapt, este vorba despre nişte piese pentru pompe centrifuge.
 
Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare s-a bazat pe faptul că produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Astfel, nu s-a mai organizat o licitaţie electronică.
 
Valoarea totală finală a contractului este de 11.692,6 euro (52.306,85 lei). Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este John Crane Sigma a.s., din localitatea Lutin, Republica Cehă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii