Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de elevi fac educație fizică în clase. Între timp, un SRL din Brașov se ocupă de documentația pentru viitoarea sală de sport a polițiștilor locali din Constanța (DOCUMENTE)

ro

04 Mar, 2022 00:00 3218 Marime text
  • Primăria Constanța a încheiat un contract de prestări servicii  privind serviciul de elaborare documentație tehnico-economică a obiectivului de investiții  "Reabilitare, modernizare și dotare clădire pregătire fizică, vestiare - sală sport"
  • Amplasamentul sălii este pe strada Industrială nr 7 din municipiu, acolo unde se va amenaja noul sediu al Poliției Locale Constanța
  • Câștigătorul contractului nr. 35.998 este SC Stigma Building Management SBM SRL  din Brașov
  • Valoarea contractului este de aproximativ 90.000 lei fără TVA și are cinci faze de execuție
  • Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 61 contracte de achiziții publice în valoare totală de 8.267.566,08 lei



Primăria Constanța a încheiat un contract de prestări servicii  privind serviciul de elaborare documentație tehnico-economică a obiectivului de investiții  "Reabilitare, modernizare și dotare clădire pregătire fizică, vestiare - sală sport" (DALI, PT, DTAC, studii, expertize, documentații avize, asistență tehnică din partea proiectantului), vezi secțiunea „documente".

Amplasamentul sălii este pe strada Industrială nr 7 din municipiu, acolo unde se va amenaja noul sediu al Poliției Locale Constanța.
Câștigătorul contractului nr. 35.998 este SC Stigma Building Management SBM SRL  din Brașov.
Valoarea contractului este de aproximativ 90.000 lei fără TVA și are cinci faze de execuție.

Societatea este administrată de Cristian Cristea și a fost înființată în 2010. Bărbatul este și administrator unic.

Pentru ultimul an fiscal, firma a raportat o cifră de afaceri de 1.279.202 lei, un profit de 453.101 lei la o medie de 3 angajați.

Potrivit www.confidas.ro, compania a încheiat 61 contracte de achiziții publice în valoare totală de 8.267.566,08 lei.

Licitația a fost demarată anul trecut iar investiția se va realiza în imobilul fostului Colegiu Tehnic Vasile Pârvan, după ce, Ministerul Educației și Cercetării a emis un aviz prin care și-a dat acordul pentru schimbarea destinației clădirii din spațiu de învățământ pe o perioadă de 10 ani.

Prin proiectul de reabilitare, noul imobil va dispune de spații inclusiv de o sală de sport pentru pregătire fizică a polițiștilor locali.
 
Imobilul existent datează din perioada 1974 – 1982 și nu a beneficiat de lucrări de reabilitare sau modernizare.

Vă reamintim, Consiliului Local Constanța a aprobat în 2018, fuziunea prin absorbție a Colegiului Tehnic ”Vasile Pârvan” cu Liceul Tehnologic ”Gheorghe Duca” astfel, din anul școlar 20018-2019, Colegiul Tehnic ”Vasile Pârvan” nu mai există în rețeaua școlară constănțeană.

Întrucât Colegiului Tehnic ”Vasile Pârvan” deținea în structura sa Școala nr. 19 și Gradinița nr. 34, odată cu desființarea sa, cele două instituții au trecut în structura Școlii Gimnaziale nr. 40 ”Aurel Vlaicu”.

Reamintim că nu mai puțin de 10 școli și licee din Constanța, însumând peste 7.300 de elevi, nu au sală de sport, nici măcar o clasă amenajată special pentru asemenea activități. Pe timpul sezonului rece, atunci când condițiile meteo nu mai pot permite desfășurarea orei de educație fizică în aer liber, profesorii sunt obligați să țină elevii în sălile de clasă și să-și desfășoare orele cum pot, printre bănci și dulapuri.
 
În același timp, în alte 9 unități de învățământ din oraș, aproximativ 4.000 de elevi sunt nevoiți să facă orele de educație fizică în săli de sport improvizate, foste săli de clase reamenajate. Dimensiunile acestor săli și dotările nu pot permite, sub nicio formă, desfășurarea activităților prevăzute de programă. Profesorii se consolează cu gândul că în alte școli e mult mai rău, în timp ce elevii înșiră băncuțele de-a lungul pereților, așteptând să se termine ora.
 

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Fostul sediu al Colegiului Vasile Pârvan se transformă în sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii