Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Lucrări de reparație în stația CF Lehliu, km 69+518, pentru eliminarea restricției de viteză existentă (DOCUMENT)

ro

17 Aug, 2023 18:00 790 Marime text
 
 
  • Ofertant câștigător este firma Con Metal CF SRL București, în care sunt asociați Paul Gabriel Burcă și Gheorghe Popa.
 
CNCF CFR SA - Sucursala Regională Constanța - Unitate Operațională, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „Lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe - trecere la nivel stația Lehliu, km 69+518“, achiziția fiind atribuită prin anunț de atribuire la anunț de participare.
 
 
Ofertant câștigător este firma Con Metal CF SRL, contractul, în valoare de 898.326,84 lei, având data de 7 august 2023.
 
După cum se arată pe e-licitatie.ro, conform specificațiilor caietului de sarcini, lucrările au drept scop final realizarea unui sistem de drenare și evacuare a apelor pluviale pe lățimea drumului rutier, de ambele părți ale căii ferate, înlocuirea dalelor elastice existente cu dale elastice noi, pe întreaga suprafață a trecerii la nivel, remedierea denivelărilor căii ferate, în scopul eliminării restricției de viteză existente de 100 km/h și reluarea circulației trenurilor, după lucrare, cu viteza proiectată de 160 km/h.
 
Lucrările de reparație în zona trecerii la nivel cuprinde următoarele etape principale:
 
- Înlocuire dale elastic pentru suprastructură tip 60;
- Înlocuire cadru șine-traverse;
- Săpături;
- Suduri aluminotermice șină tip 60;
- Drenuri de colectare;
- Detensionare/uniformizare eforturi CFJ;
- Asfaltare carosabil TN.
 
Durata de execuţie este de maximum 60 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 1 decembrie 2023.
 
Trecerea la nivel ce face obiectul prezentului caiet de sarcini este amplasată în stația CF Lehliu, km 69+518, la intersecția secției de circulație 800 București - Constanța cu DN 3 București - Călărași, pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Constanţa, Secția L4 Slobozia.
 
Trecerea la nivel a fost reabilitată în anul 2010 și până în prezent au fost executate doar lucrări de întreținere curentă, cu readucerea căii ferate în toleranțele geometrice de exploatare, fără înlocuirea dalelor elastice.
 
Linia de cale ferată 800 este cale dublă, electrificată, prevăzută cu șina tip 60, traverse din beton armat tip T00W60, prinderi elastic tip W14, cale fără joante și instalație de semnalizare cu bariere automate tip BAT.
 
Trecerea la nivel intersectează liniile II și III directe ale stației Lehliu, între aparatele de cale nr. 3 și 5 (pe linia II directă) și aparatele de cale nr. 1 și 9 (pe linia III directă).
 
În zona trecerii la nivel liniile sunt în aliniament și palier. Trecerea la nivel dispune de porți de gabarit pentru protecția liniei de contact.
 
Trecerea la nivel nu dispune de un sistem adecvat de evacuare a apelor, neexistând o continuitate în cuprinsul trecerii la nivel a șanțurilor din beton monolit, de scurgere a apelor pluviale din zonele adiacente.
 
Stagnarea apei în cale în zona trecerii la nivel a necesitat lucrări repetate de întreținere curentă și a condus în timp la producerea de deformații ale căii ferate în profilul în lung, fapt ce a impus ca măsură de siguranță restricționarea vitezei de circulație feroviare la 100 km/h.
 
Intensitatea crescută a traficului rutier cu valori ridicate ale tonajului, care se derulează prin trecerea la nivel de la km 69+518, a generat deteriorarea pronunțată a sistemului rutier (dale elastice), precum și apariţia în timp a unor denivelări accentuate în profilul în lung al căii ferate pe zona trecerii la nivel, fapt care impune efectuarea unor lucrări de rectificare a nivelului c.f. prin buraj mecanizat.
 
Drumul Național 3 asigură legătura rutieră între municipiile București și Călărași.
 
Traficul pe această cale rutieră este trafic greu, de intensitate ridicată.

Întrucât modificarea nivelului căii ferate generează modificarea nivelului dalelor prefabricate din alcătuirea trecerii la nivel, apare necesitatea refacerii racordărilor dintre acestea şi calea rutieră, respectiv refacerea covorului asfaltic pe porţiunile de racordare.
 
Despre SC Con Metal CF SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 17 august 2023, firma Con Metal CF SRL a fost înființată în anul 2004, adresa sediului social este în București, iar obiectul de activitate este „Lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane“.
 
În SC Con Metal CF SRL asociați (cu câte 50%) sunt Paul Gabriel Burcă și Gheorghe Popa, primul având și calitatea de administrator. Cei doi apar și în firma Specons SRL, în care suntr asociați cu câte 50%, iar Gheorghe Popa – și administrator.
 
În 2022, SC Con Metal CF SRL a avut o cifră de afaceri de 10.967.874 lei, un profit de 2.278.855 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 42.
 
Platforma termene.ro informează că SC Con Metal CF SRL are peste 90 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
CFR SA - Sucursala Constanța a bătut palma cu Vio-Top SRL! Ce va livra (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii