Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Contract semnat între Porr Construct și Constanta South Container Terminal

ro

27 Sep, 2023 17:00 1389 Marime text
  • Valoarea contractului este de 159.472.786,99 lei
 
Constanta South Container Terminal SRL a atribuit un contract, în urma unei licitații publice, pentru servicii de proiectare, verificare tehnică, asisență tehnică și execuție lucrări prevăzute prin proiectul „Construire terminal multimodal cu platormă portuară, anexe tehnice, împrejmuire, rețele edilitare exterioare, branșamente la rețele edilitare și organizare de șanier în zona de dezvoltare D pe MOL II-S Port Constanța Sud”.
 
Descrierea succintă a achiziției face referire la:
• Documentația tehnică necesară emiterii autorizației de construire (cu respectarea prevederilor Anexei nr. 9 la HG 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, inclusiv Proiectul de organizare a șantierului), împreună cu documentații necesare obținerii de avize/ acorduri necesare emiterii Autorizației de construire
• Proiectul tehnic de execuție cu respectarea prevederilor Anexei nr. 10 la HG 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, inclusiv studii de teren de detaliu în cazul în care va fi necesar și detalii de execuție)
• Verificarea tehnică a proiectului cu respectarea Hotărârii nr. 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului privind verificarea şi expertizarea tehnică a proiectelor, expertizarea tehnică a execuţiei lucrărilor şi a construcţiilor, precum şi verificarea calităţii lucrărilor executate
• Asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor (inclusiv fazele determinante și eventuale modificări ale proiectului) inclusiv verificarea tehnică a dispoziţiilor de şantier modificatoare, dacă situaţia o impune.
• Întocmire raport la terminarea executiei lucrarilor permanente;
• Proiect „As Built” pentru obiectivul de investitii
• Execuție lucrări precum:
A) Amenajare platforme portuare cu o suprafata totala de aproximativ 119.000 mp, pentru manipularea marfurilor incarcate/ descarcate. Conform proiectului se vor amenaja 8 zone, impartite in platforme portuare (zonele 2-5 si 7-8) si platforme de manevrare (zonele 1 si 6)
B) Amenajare spatii verzi adiacent platformei.
C) Imprejmuire spatiu platforma.
D) Cabina poarta
E) Facilitati pentru stingerea incendiilor;
F) Instalaţii de alimentare cu apă menajeră rece, alimentare ce se va face de la retelele de langa amplasament, apartinand de CSCT prin conducte prevazute cu robineti.
G) Retele de alimentare cu energie electrica si iluminat
H) Canalizare pluviala - Colectarea apelor pluviale se va face prin intermediul caminelor colectoare amplasate pe plan conform proiectului.
 I) TVCI - Sistemul de supraveghere prin televiziune cu circuit inchis va fi instalat ca parte integrata a sistemul de securitate.
 
Valoarea contractului este de 159.472.786,99 lei, iar firma câștigătoare este Porr Construct SRL. Atribuirea a avut loc pe 13 septembrie 2023.
 
Porr Construct SRL
 
Societatea a fost fondată în anul 2004, având sediul social în București, pe strada Dimitrie Pompeiu. Activitatea principală a firmei constă în „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Asociat unic este Porr Bau GMBH, care are sediul în Austria, Viena. Administrator sunt Dolgae Ana Maria Gabriela, Mario Kurt Proell, cât și Ștefan-Laurențiu Virginaș. În 2022, firma a raportat 1.133 salariați, la o cifră de afaceri de 1,25 miliarde lei, cu o pierderede peste 6,8 milioane lei.
 
Mario Kurt Proell mai apare ca administrator în Porr Bau GMBH Viena – Surcursala București, unde este și Ana-Maria Gabriela Dogale. Cea din urmă apare și în BBSGRO Construction SRL.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Porr Construct a semnat un contract cu Constanta South Container Terminal. Ce lucrări va executa (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii