Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța CN APM SA achiziționează servicii de verificare, reparare și etalonare a aparatelor de măsură și control (DOCUMENT)

ro

11 Mar, 2024 12:57 524 Marime text
 

 
  • Valoarea contractului e de peste 300.000 lei, iar ofertant câștigător este firma Samtec SRL Constanța. 
     
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „servicii de verificat, reparat și etalonat AMC“, prin anunț de atribuire la anunțul simplificat.
 
Valoarea contractului 11137 / 7 martie 2024 este de 308.642 lei, ofertant câștigător fiind firma Samtec SRL.  
 
După cum se arată pe e-licitatie.ro, obiectul contractului constă în prestarea serviciilor de verificare, reparare și etalonare a aparatelor de măsură și control din instalaţiile, echipamentele şi dispozitivele ce deservesc navele CN APM SA, prezentate în caietul de sarcini, pentru o perioadă de 24 luni.
 
Conform legislației în vigoare, aparatele de măsură și control trebuie verificate periodic de către unități autorizate. La inspecțiile periodice anuale efectuate de către inspectorii ANR se cer buletinele și certificatele metrologice eliberate de către societățile comerciale care sunt autorizate să presteze servicii de verificare, reparații și etalonări ale echipamentelor de măsură, electrice și mecanice. Aceste servicii se efectuează în scopul de a nu apărea erori de măsurare a echipamentelor dincolo de limitele admise și astfel putem ține sub control eventualele riscuri posibile.
 
Obiectul achizitiei se referă la serviciile de verificare/reglare/etalonare pe poziţie sau în atelier specializat a aparatelor de măsurare și control din instalaţiile, echipamentele şi dispozitivele ce deservesc navele CN APM SA, conform cerinţelor standardului ISO 17025:2005.
 
Marcarea/etichetarea corespunzătoare a aparatelor verificate/etalonate se va efectua conform Instrucţiunilor de metrologie legală în vigoare I.M.L.3-05.
 
În cazul în care este necesară repararea aparatelor de măsură și control, sunt necesare următoarele operațiuni:
 
-        demontarea de pe poziţie;
-        transportul  la atelierul specializat;
-        repararea, reglarea/etalonarea;
-        marcarea/etichetarea corespunzătoare;
-        transportul la navă şi montarea pe poziţie;
 
În urma verificării/reglării/etalonării/reparării prestatorul va elibera certificatul în care va menţiona cel puţin următoarele informaţii: data etalonării, durata valabilităţii, echipamentul etalonat (tipul/domeniul de lucru-unitate de măsură/clasa de exactitate/serie echipament, etc.),  date referitoare la etalonul utilizat, metoda de etalonare, rezultatele etalonării.
 
În urma verificării, etalonării și reglării presostatelor şi termostatelor se vor emite Certificare de reglare conform cerinţe ANR. 

Despre Samtec SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată luni, 11 martie 2024, firma Samtec SRL a fost înființată în anul 1992, adresa sediului social este în municipiul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „Activități de testare și analize tehnice“.

Asociați în Samtec SRL sunt Aurel Milea (cu 75%) și Romica Milea (cu 25%), primul deținând și calitatea de administrator. Aurel Milea mai apare în Bistop Expert SRL.

În 2022, Samtec SRL a avut o cifră de afaceri de 4.440.825 lei, un profit de 1.972.950 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 10.

Platforma termene.ro informează că Samtec SRL are în jur de 340 de contracte câștigate - achiziții directe și zece contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 10 martie 2024).
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:

 
Ce firmă furnizează servicii de reparare și de întreținere a aparatelor de control către SNTFC "CFR Călători" SA Constanța (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii