Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:52 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La jumătate de secol de la înființare, Primăria Constanța se chinuie să reabiliteze termic clădirea Liceului Teoretic „Decebal”

ro

12 Oct, 2021 00:00 2001 Marime text
  • Primăria Constanța a atribuit serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă proiectului "Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanța"
  • Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este 150.000 lei
  • Câștigătorul contractul este societatea Proiect Aic SRL
  • Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța s-a înființat în anul școlar 1970-1971, prin hotărârea Consiliului Popular Constanța, a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu aprobarea Ministerului Educației și Învățământului, sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanța
 

 
Primăria Constanța a atribuit serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă proiectului "Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanța" (PT, DTAC, avize, DTOE, DDE, CS, asistenţă tehnică din partea proiectantului, altele).
Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este 150.000 lei.
Câștigătorul contractul este societatea Proiect Aic SRL cu sediul în capitală.
 
Despre societatea câștigătoare
 
Societatea Proiect Aic SRL a fost înființată în anul 2006, în comuna Șcheia, județul Suceava și are ca domeniu de activitate „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”.
 
Potrivit confidas.ro, pe anul fiscal 2020, societatea a raportat o cifră de afaceri de 2.429.366 lei, un profit net de 645.707 lei și un număr de 13 angajați.
 
Asociat unic al societății și administrator este Ancuța Raluca Cucu. Aceasta mai ocupă funcția de asociat și administrator în firma Impo Construct SRL.
 
Compania Proiect Aic SRL a încheiat 133 contracte de achiziții publice in valoare totală de 7.769.758,22 lei. Printre societățile contractante se află Compania Națională Aeroporturi București sau Registrul Auto Român.

 
Societatea nu are niciun dosar în instanță.
 
Unitatea de învățământ va intra într-un proces de modernizare în cadrul unui proiect ce face parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creștere Constanța și a fost depus spre finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri publice, apelul de proiecte cu titlul POR/2020?3?3.1/B/NE, SE, SM.

 
Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța s-a înființat în anul școlar 1970-1971, prin hotărârea Consiliului Popular Constanța, a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu aprobarea Ministerului Educației și Învățământului, sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanța.
 
Premizele înființării acestui liceu cu profil real și uman au fost numărul mare al copiilor de vârstă școlară din zonele limitrofe ale liceului, precum și inexistența unui liceu cu profil realist în această zonă a orașului.
 
În decursul anilor liceul a trecut prin mai multe etape; în anul 1977 printr-o hotărâre a Inspectoratului Școlar Județean Constanța a fost transformat în liceu industrial pus sub egida Ministerului Minelor Petrolului și Geologiei. Cu toate că liceul nu avea meserii atractive pentru absolvenții școlilor generale, s-a reușit acoperirea planului de școlarizare și obținerea unor rezultate bune la concursurile școlare și admiterea în învățământul superior. Toate acestea au fost realizate de un colectiv didactic competent care a asigurat calitatea deosebită a elevilor.
 
În anul 1990, ținând cont de preferințele absolvenților de școală generală, dar și de capacitatea colectivului de cadre didactice, liceul a fost transformat în Liceu Teoretic sub denumirea de Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Municipalitatea organizează trei licitații pentru reabilitarea termică a Liceului Teoretic Decebal din Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii