Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma care a reamenajat terenul din Complexul Sportiv Gheorghe Hagi, din Constanța, va construi Gravity Parc în Tulcea, pe malul Lacului Ciuperca (DOCUMENT)

ro

21 Feb, 2023 00:00 1850 Marime text
Lacul Ciuperca - Sursa foto: ISU Delta
  • Valoarea totală a contractului semnat de Primăria Tulcea cu Atlas Sport privind execuția lucrărilor „Construire Gravity Parc – Ciuperca, Municipiul Tulcea“ este de 3.774.718,12 lei fără TVA (adică aproape 770.000 de euro, la cursul actual).
  • Pentru contract au fost depuse trei oferte.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuirea.
Compania Atlas Sport SRL din Târgu Mureș, care a reamenajat terenul sintetic din Complexul Sportiv Gheorghe Hagi, din Constanța, în anul 2020 va amenaja Gravity Parc – Ciuperca în Tulcea, în urma contractului semnat cu municipalitatea.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că acesta a fost atribuit prin procedura simplificată, oferta Atlas Sport fiind desemnată câștigătoare dintre trei oferte primite.
 
Valoarea totală a contractului semnat de Primăria Tulcea cu Atlas Sport privind execuția lucrărilor „Construire Gravity Parc – Ciuperca, Municipiul Tulcea“ este de 3.774.718,12 lei fără TVA (adică aproape 770.000 de euro, la cursul actual) față de suma estimată inițial de către autoritatea contractantă, de 3.844.940,16 lei fără TVA.
 
Conform datelor oficiale, nu este posibilă subcontractarea, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.
 
Despre contract
 
În descrierea contractului se arată că „prin realizarea acestei investiții se urmărește realizarea unor zone de distracție, odihnă și joacă, ce presupune mișcare eficientă, plăcută și sigură pe un teren special amenajat, și oferă avantajul practicării unui sport în aer liber cu deschidere spre copii, adolescenți și adulți“
 
În continuare, se precizează că „scopul proiectului este de a crea locuri de receere în aer liber, precum și de modelare a aptitudinilor pro-sănătate în rândul cetățenilor“.
 
„ Acest skatepark are un mare potențial pentru viitorul comunității tulcene intergeneraționale, fiind bine situat pe malul lacului Ciuperca, într-un parc cu activități variate, perfecte pentru familii, reunind mai multe activități de petrecere în aer liber. Skatepark-ul este destinat unei activități sportive și recreative în aer liber, atât pentru adulți, cât și pentru copiii de toate vârstele“, potrivit autorității contractante
 
„O pistă de Pumptrack este un circuit realizat dintr-o suprafață cu rampe și alei ondulate, special modelată cu colțuri cambrate, cu denivelări și viraje înclinate, cu caracteristici special concepute pentru a fi utilizate cu role, skateborduri, bmx-uri sau scootere de rampă. Elementele acestui parc sunt proiectate într-un mod care permite deplasarea, pur și simplu prin schimbarea centrului de greutate al utilizatorului și prin deplasarea sus - jos, astfel încât se obține viteză fără a fi nevoie să se pedaleze sau să se împingă. Viteza și abruptitatea curbelor definesc, în principal, nivelul de dificultate. Pentru a crește dificultatea tehnică a traseelor pot fi utilizate diferite posturi, rampe sau alei“, se mai arată în descrierea contractului.
 
Totodată, autoritatea contractantă a precizată că „obiectul contractului de lucrări care se va atribui prin această procedură de achiziție publică este execuția tuturor lucrărilor identificate în volumele Proiect tehnic piese scrise și Proiect tehnic piese desenate aferente prezentului obiectiv de investiții și include: - amenajarea terenului - (platforme betonate, gradene, ziduri de sprijin); - amenajare alei; - mobilier urban; - împrejmuire; - amenajare zonă evenimente şi expoziţii temporare; - amenajare zona de skate; - amenajare pump track; - amenajare zonă de odihnă; - amenajare zonă loc de joacă (Rampe skate, Gibbonswing L, Spider Cage M, Pyramid climber, Tic Tac Cube M, Wallholla 7 m Basic, Perete de escaladă); - wc ecologice“.
 
Mai departe, primăria spune că „terenul pe care va fi realizată lucrarea are o suprafață de aproximativ 5.986,00 mp, este amplasat în intravilanul localității și aparține domeniului public, aflându-se în administrarea Consiliului Local al Municipiului Tulcea“.
 
„Toate activitaţile trebuie realizate cu respectarea legislaţiei și reglementărilor tehnice în vigoare, aplicabile specificului obiectivului de investiții. Durata totală a contractului de execuție este de 12 luni, reprezentând durata de execuție a lucrărilor (stabilită conform ofertei desemnată câștigătoare). Durata de garanție acordată lucrărilor este de 36 luni. Termenul de execuție a lucrărilor se calculează de la emiterii ordinului de începere a lucrărilor de către Autoritatea Contractantă. Perioada de garanție acordată lucrărilor este perioada cuprinsă între data recepției la terminarea lucrărilor și data recepției finale“, se mai precizează în descrierea contractului.
 
Despre Atlas Sport SRL
 
Numele companiei Atlas Sport este cunoscut în Constanța nu numai contractului desfășurat la Complexul Sportiv Gheorghe Hagi, ci și prin prisma echipamentelor de protecție furnizate tot în 2020 Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 20 februarie 2023, Atlas Sport SRL a fost înființată în anul 2013, are sediul social în Târgu Mureș, pe strada Voinicenilor, nr. 62 și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Asociat unic și administrator al societății este Emanuel Toma, al cărui nume se regăsește și în companiile Atlas Performant Construct SRL, Atlas Medical SRL și Atlas Company SRL, toate din Târgu Mureș.
 
În 2021, Atlas Sport SRL a declarat 50 de angajați, profit peste 3,01 milioane de lei și cifra de afaceri peste 26,04 milioane de lei, toate valorile fiind în scădere față de anul precedent, când s-au înregistrat 52 de angajați, profit peste 9,61 de milioane de lei și cifra de afaceri peste 43,43 de milioane de lei.
 
Firma are un punct de lucru în localitatea Recea, județul Mureș.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Atlas Sport SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 125.943.111,20 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această companie, în afară de cele din Constanța deja menționate, se mai numără Administrația Domeniului Public Alexandria, Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Mureș, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Tulcea, Asociația Club Sportiv Atletico Junior Bacău, dar și altele.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuirea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Misiune neobișnuită pe lacul Ciuperca din municipiul Tulcea pentru pompierii ISU Delta (GALERIE FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii