Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:48 24 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dirigenţia de şantier pentru reabilitarea iluminatului public în Constanţa, asigurată de o firmă cu „tradiţie“ în domeniu (document)

ro

31 Aug, 2015 00:00 2135 Marime text
Doar 71.932,5 lei va acorda municipalitatea serviciilor de dirigenţie de şantier pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea iluminatului public în unele localităţi ale Zonei Metropolitane Constanţa“. Spunem „doar“ pentru că oferta atribuită a fost un adevărat chilipir. Valoarea estimată totală pentru acest contract a fost de 262.890 de lei fără TVA, astfel că Primăria a reuşit să facă o economie de aproximativ 200.000 de lei, atribuind contractul pentru o sumă de 3-4 ori mai mică decât cea estimată iniţial. Dintre cele şase oferte primite, Thallassa Cons SRL a fost firma câştigătoare, oferind preţul cel mai scăzut.
 
Iată cine au fost ofertanţii care nu au avut nicio şansă în faţa preţului oferit de Thallassa Cons SRL: SC Irmat Cons SRL, din Ploieşti, SC Q Test SA, din Bucureşti, SC Loretoni SRL, din Constanţa, având terţ susţinător firma Luca Way, din Bucureşti, SC Betco SRL, din Constanţa, şi All Consulting Group System SRL, având terţ susţinător All Construct Management Solutions SRL, din Bucureşti.

Ce spune Registrul Comerţului

Cât despre fericitul câştigător, Thallassa Cons SRL, firma este una cu experienţă în contractele cu municipalitatea. Societatea s-a ocupat şi de dirigenţia de şantier a lucrărilor la cele trei pasarele pietonale din staţiunea Mamaia. Potrivit informaţiilor disponibile pe Registrul Comerţului, SC Thalassa Cons SRL Constanţa a fost înfiinţată în 2004 şi are sediul pe strada Marc Aureliu (proprietate dobândită prin contractul de vânzare-cumpărare 348/11.03.2005). Asociat unic şi administrator al societăţii este Cătălin Dan Stănculescu, născut pe data de 23 februarie 1960.
În ceea ce priveşte situaţia financiară a firmei, aceasta avea, în 2011, doar trei angajaţi. Cifra de afaceri era de 854.188 de lei, iar profitul net - 385.903 lei. Un an mai târziu, numărul de angajaţi a rămas neschimbat, dar cifra de afaceri a scăzut la 638.810 lei, în vreme ce profitul net a ajuns la 355.008 lei. În 2013, cifra de afaceri ajungea la 232.987,4 de lei, profitul la 64.081 de lei, firma având doar doi salariaţi.

Interesant este faptul că numele acestui Dan Cătălin Stănculescu apare într-un proiect de hotărâre supus votului în şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa din 25 iulie 2005. Proiectul viza „aprobarea schimbului de terenuri între Municipiul Constanţa şi Stănculescu Cătălin Dan“. Presupunând că proiectul a fost votat de Consiliul Local, el nu poate fi găsit pe site-ul Primăriei Constanţa.

A „tras cu dinţii“ pentru contractele pe bani publici

Interesant de remarcat este că firma SC Thalassa Cons SRL a contestat, în câteva rânduri, câştigătorii unor licitaţii. În urmă cu ceva vreme, societatea contesta rezultatul procedurii de atribuire emise de Primăria Constanţa în cadrul procedurii de atribuire, prin „cerere de oferte“, a contractului de achiziţie publică de servicii având ca obiect „Serviciul de dirigenţie de şantier/asistenţă tehnică pentru urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii Construire parcare multietajată P + 7E+T, în staţiunea Mamaia, zona Cazino - Albastros“. CNSC a decis, atunci, anularea, în parte, a raportului procedurii de atribuire nr. 19640/12.02.2014 şi a actelor subsecvente acestuia, în ceea ce priveşte evaluarea ofertei depuse de SC Thalassa Cons SRL. După revizuire, firma a câştigat contractul, a cărui valoare era de 90.271,63 de lei.
 
Anul trecut, firma a contestat şi procedura de licitaţie pentru contractul privind serviciile de dirigenţie de şantier pentru proiectul „Modernizarea drumului judeţean între Ovidiu - Poarta Albă“, fără sorţi de izbândă. Însă şi-a adjudecat un alt contract cu Primăria Constanţa, pentru asigurarea serviciilor de dirigenţie de şantier şi asistenţă tehnică pentru urmărirea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Amenajare integrată a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern“ (n.r. Şoseaua de coastă), de unde a câştigat 121.083,32 de lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii