Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:11 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGASPC Constanța cumpără mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase (document)

ro

19 Oct, 2016 17:17 1588 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

 
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța a atribuit, recent, prin procedură simplă trei contracte, în valoare de 238.849,9 lei (fără TVA), pentru furnizarea de mașini de spălat și uscat rufe; dispozitive de uscat și preset (calandru); mașini de spălat vase.
 
Câștigătoarele procedurii simplificate de atribuire sunt  două societăți comerciale: Horeca Professional Projects SRL, din București și Bilancia Exim SRL, din Corbeanca.
 
Conform anunțului publicat pe e-licitatie.ro, valoarea totală estimată era de 333.449, 95 lei (fără TVA). În schimb, contractele pentru bunurile mai sus menționate au fost atribuite, în funcție de cel mai mic preț oferit, astfel:
  • Două către Horeca Professional Projects SRL de câte 208.460 lei și, respectiv, 8.600 de lei.
  • Unul către Bilancia Exim SRL, în valoare de 21.789,9 lei.
Cine sunt firmele câștigătoare?
 
Horeca Professional Projects SRL a luat ființă în anul 2014 și are sediul social pe strada Vasile Lascăr, din Sectorul 2 al Capitalei. Firma are un capital social de 200 de lei, integral vărsat, iar ca obiect de activitate are comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente.  Unic asociat și administrator al firmei este Iliuță Costin Dinu. Acesta mai apare ca asociat și în cadrul SC Service Bucătării Profesionale SRL.
 
Bilancia Exim SRL este o societate comercială înființată în 2010. Are sediul social în sat Petrești, comuna Corbeanca, județul Ilfov. Firma are un capital social de 250.050 lei, integral vărsat, împărțit în 5001 părți sociale a câte 50 de lei.
 
Firma are doi asociați persoane fizice: Valentin Neagu, cu 51,5% sin cota de participare și Raluca Neagu, cu 48,5% din cota de participare. Împuternicii filialelor firmei sunt Dămian Dan-Dumitru, Roşioru Doru Daniel (împuternicitul filialei din municipiul Constanţa), Călin Ionut (Braşov), Solomie Felix (Cluj), Grigore Carmen Simona, Neagu Valentin, Filea Adrian-Marin, Dămian Dan Dumitru (Bacău), Corbu Cristian, Dămian Dan Dumitru (Iaşi).
 
Valentin Neagu apare la Registrul Comerțului ca asociat și în cadrul altor patru societăți comerciale aflat în funcțiune: Bilancia Leasing SRL;  Luca Media Advertising SRL; Pigra Exim SRL și Wine Point Exim SRL.
 
Raluca Neagu mai apare și ea la Registrul Comerțului ca asociat în cadrul: Luca Media Advertising SRL și Bilancia Leasing SRL.
 
În secțiunea Documente a acestui articol puteți consulta anunțul de atribuirea a contractelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii