Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărări directe Constanța Funding Plan Investment SRL, controlată de Bogdan-Dragoș Marinescu, fost consilier la MIPE, va consulta Primăria Independența (DOCUMENTE)

ro

23 Feb, 2024 17:00 874 Marime text
  • Contractul „Consultanță în reabilitarea energetică a clădirilor publice“ a fost atribuit de Primăria comunei Independența societății Funding Plan Investment SRL.
  • Contractul a fost atribuit prin negociere directă și are o valoare de 261.000 lei.
  • Funding Plan Investment SRL este deținută de Bogdan-Dragoș Marinescu, fost consilier la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
 
Funding Plan Investment SRL și-a adjudecat de la Primăria comunei Independența contractul „Consultanță în reabilitarea energetică a clădirilor publice“.
 
Atribuirea s-a făcut prin negocierea directă pe data de 22 februarie. Contractul are o valoare de 261.000 lei fără TVA. În cadrul contractului de consultanță, firma va oferi următoarele servicii: scrierea proiectului, consultanță în achiziții, implementarea proiectului și monitorizarea proiectului. Prețul contractului este de 4% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente investiției de bază.
 
 

Despre Funding Plan Investment SRL

 
 
Înființată în anul 2020, Funding Plan Investment SRL are sediul social pe strada Stanjeneilor, nr. 1 din București și desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management. Marinescu Bogdan-Dragoș este asociat unic și administrator al firmei. Potrivit termene.ro, Bogdan-Dragoș Marinescu mai este asociat în  DBM Consulting Line SRL și Fiesta Total Construct SRL.
 
De-a lungul anilor, firma a obținut de la autorități publice, prin negociere directă, 34 de contracte. Printre acestea se numără: Comuna Giubega, Comuna Musetești, Consiliul Local Cruset, Comuna Danciulești și altele.
 
În anul fiscal 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 24.766 lei și un profit de 10.398 lei. Potrivit termene.ro, în anul 2022, firma nu a avut niciun salariat.
 
 
 

Bogdan-Dragoș Marinescu, fost consilier la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE)

 
 
Patronul firmei care a încheiat, anul trecut, contracte de consultanță de 700.000 de euro Bogdan Dragoș Marinescu, nu mai este consilier la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). El a demisionat în noiembrie 2023 după o dezvăluire a Europei Libere.
 
„Este inacceptabil ca unii functionari ai MIPE să aibă astfel de preocupari și să dea consultanță în privat, prevalându-se de o legislație mult prea permisivă, în loc să îsi vadă de atributiile pe care le au și pentru care sunt plătiți din bani publici. Ne vom despărți rapid de toti care nu înteleg ce înseamnă serviciul public”, a scris la acea vreme, pe pagina sa de Facebook, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Adrian Câciu.
 
Anul trecut, într-o singură săptămâna, firma Funding Plan Investment, deținută de Bogdan Dragoș Marinescu, fost consilier superior în Guvern, semnase contracte de aproape 715 mii de euro (3,55 milioane de lei).

Începând cu luna aprile 2021 până în luna februarie 2024, societatea Funding Plan Investment SRL a obținut 57 de contracte prin cumpărare directă de la instituții publice de la nivel național. Dintre acestea, 5 contracte au fost încheiate cu autorități publice din județul Constanța.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului publicat pe SEAP.
 
De asemenea, în secțiunea „Documente”, puteți consulta lista completă a contractelor de cumpărare directă.

 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Două firme, desemnate câștigătoare: Primăria Stejaru, județul Tulcea, scoate din conturi peste 2 milioane de lei pentru înființarea unui centru de colectare (DOCUMENT)

Cumpărări directe Constanța: Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii