Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cu lipici“ la Consiliul Judeţean Constanţa Proiect SA şi Fluid Development, lucrare de aproape 3,5 milioane de lei în Prahova (document)

ro

24 Jan, 2015 00:00 6814 Marime text


După ce Soti Cable Neptun a câştigat un contract de aproape o jumătate de milion de lei de la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, încă o asociere de firme din Constanţa şi-a adjudecat o lucrare în Muntenia. Mai exact, în judeţul Prahova. SC Fluid Development SRL - lider asociere - şi SC Proiect SA vor primi 3.433.603,76 de lei, 768.832,01 echivalent în euro pentru „Proiectare şi execuţie lucrări de reabilitare conductă de aducţiune, conductă de transport şi reţele de distribuţie apă potabilă în municipiul Câmpina, judeţul Prahova“. Valoarea estimată iniţial a contractului a fost de 992.907 euro, compusă din: 29.590 de euro pentru servicii de proiectare şi asistenţă tehnică, 896.754 de euro - investiţia de bază, 8.968 de euro pentru organizare de şantier, 2.015 euro pentru probe şi 55.580 de euro pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute (6% din valoarea serviciilor de proiectare şi din valoarea investiţiei de bază). Dintre cele cinci oferte primite, câştigătoare a fost declarată firma care a oferit preţul cel mai scăzut.
 
Fluid Development SRL a fost înfiinţată în 2004 şi funcţionează, din 2013, în incinta Proiect SA, de pe bulevardul Tomis. Asociaţi în firmă sunt Constantin Cătălin Rusalim şi Ionela Rusalim, care deţin cote egale de participare, cea din urmă fiind şi administratorul societăţii. Firma are ca obiect de activitate „prestarea de lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat”. În anul 2013, societatea declara o cifră de afaceri netă de 7.027.756 de lei şi un profit net de 526.520 de lei, având 76 de salariaţi.

Cine este Proiect SA

Firma Proiect SA este, de fapt, fostul institut de proiectări din Constanţa. Asociaţi în firmă sunt Sorin Zaifu (11,37%), Octavian Ruse (10,96%), Ana Carmen Pitu (7,43%), Costin Alexandru Pitu (18,61%), Nicolae Pitu (16,74%) şi încă 97 de asociaţi care fac parte din Lista de Acţionari persoane fizice (34,87%). Administratori în societatea Proiect SA, înfiinţată în 1991, sunt Octavian Ruse - preşedinte CA, Mihaela-Liliana Zaif - vicepreşedinte CA, Sorin Zaif, Costin Alexandru Pitu, Nicolae Pitu - membri CA. Firma se ocupă de „activităţi de arhitectură“. Costin Alexandru Pitu mai are calitatea de asociat în societatea Ecotehnology SRL, aflată în lichidare. Costin Alexandru Pitu şi Sorin Zaif apar ca asociaţi şi în Fluid Serv, societate aflată, de asemenea, în faliment. Asociaţia Pro Democraţia a publicat, în 2004, o listă cu sponsorizările primite de partidele politice în 2004. Pe listă se regăseşte şi Fluid Serv, companie ce are acţionari comuni cu Proiect SA. Fluid Serv, companie care ar fi finanţat PSD, a câştigat constant contracte cu autorităţile locale din Constanţa. În 2013, a primit un contract de jumătate de milion de lei de la RADET Constanţa pentru lucrări de reparaţie la sistemul de distribuţie a energiei. Acest contract nu a fost însă publicat pe portalul de achiziţii publice e-licitatii.ro, deşi a parcurs o procedură de achiziţie.

Proiect SA şi contractele bănoase de la CJC

Aşa cum ZIUA de Constanţa vă prezenta în august 2012, firma Proiect SA a câştigat un contract în valoare de aproape 10.000 de euro pentru servicii de proiectare în cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2“. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de negociere fără anunţ de participare. Consiliul Judeţean Constanţa a invocat faptul că serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice, pentru a justifica alegerea procedurii de negociere. Potrivit CJC, un alt criteriu de selecţie a fost preţul cel mai scăzut.  
 
În februarie 2013, Proiect SA şi-a adjudecat încă un contract, în valoare de 23.000 de euro, pentru servicii de proiectare vizând „Reabilitarea spaţiilor aferente etajelor superioare ale Policlinicii 2 - Constanţa“. Atribuirea contractului s-a făcut tot prin negociere fără anunţ de participare. Diferenţa dintre valoarea estimată şi cea finală a contractului a fost de 3.000 de euro. Potrivit informaţiilor notate pe site-ul său, Proiect SA menţionează că a fost proiectantul clădirilor unde funcţionează Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman“ Constanţa, Tribunalul Constanţa, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, dar şi că a efectuat lucrări la clădirea Cazinoului din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 24 Jan, 2015 12:03 Bai detectivilor, fluid development este continuatorul fluid serv, iar proprietarii reali sunt tot pitu si zaif.