Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu dedicaţie de la CNI Cine va construi sediul protoieriei din localitatea tulceană Niculiţel (document)

ro

13 Sep, 2016 00:00 4483 Marime text

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a atribuit, în data de 7 iulie 2016, contractul denumit „Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii: realizare sediu protoierie, sat Niculiţel, judeţul Tulcea”, contract cu o valoare totală estimată de 2,823.928 de lei.
 
Criteriul de atribuire a contractului a fost „preţul cel mai scăzut”, iar procedura a fost organizată prin cerere de ofertă.
 
În cadrul licitaţiei, au fost primite cinci oferte, depuse de următorii agenţi economici:
- Perigem SRL, reprezentată prin Adrian Florin Grigore;
- Arcosim SRL, reprezentată prin Mirel Bogdan Staicu;
- Construct Still 2002 SRL, reprezentată prin Nelu Aursei;
-Teoval SRL, reprezentată prin Beatrice Buctuc;
- Fil Construct SRL, firmă care nu a fost reprezentată legal la şedinţa de deschidere a ofertelor, conform declaraţiei de participare publicate pe portalul licitaţiilor electronice, la data de 16 decembrie 2015.
 
Dintre toate cele cinci oferte, reprezentanţii CNI au desemnat-o câştigătoare pe cea a firmei Arcosim SRL, care a câştigat contractul pentru construirea sediului protoieriei din localitatea Niculiţel, judeţul Tulcea, venind cu o propunere financiară de 2.527.009,77 de lei, fără TVA.

Responsabilii de atribuirea contractului

Persoanele responsabile cu atribuirea contractului din partea CNI sunt:
Manuela Irina Patrăşcoiu - director general, Daniela Ileana Orodel - director economic, Valentin Cheraţoiu - directorul Departamentului de investiţii, Roxana Negoiţă - şef Serviciu juridic, Marilena Dan - şef Serviciul promovare investiţii şi Florina Cristina Scurtu - şef Serviciul achiziţii.

Despre Arcosim SRL

Societatea Arcosim SRL are sediul în oraşul Măcin din judeţul Tulcea, pe strada 1 Decembrie, şi a fost înfiinţată în anul 2003. Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Asociaţi sunt Ionel Boşneagu, născut în luna iulie a anului 1958, în oraşul Măcin din judeţul Tulcea, cu o cotă de participare de 50%, şi Mirel Bogdan Staicu, născut în luna septembrie a anului 1972, în oraşul Măcin din judeţul Tulcea, cu o cotă de participare egală cu cea a partenerului său de afaceri. De menţionat că Mirel Bogdan Staicu deţine şi calitatea de administrator al societăţii, conform datelor de la Registrul Comerţului, accesate la 12 septembrie 2016.
 
Arcosim SRL a avut în anul 2015 o cifră de afaceri de 8.838.352 de lei. În acelaşi an, societatea a avut datorii totale în valoare de 2.356.427 de lei, venituri totale de 9.343.486 de lei şi cheltuieli totale în valoare de 8.652.803 lei. Anul trecut, societatea a avut un număr de 71 de angajaţi şi un profit de 690.683 de lei.
 
De altfel, societatea nu se află la primul contract cu statul. Recent, în luna iulie a acestui an, firma a mai câştigat un contract derulat pe banii statului, privind construirea unui dispensar medical în satul Gârvan din comuna Jijila, judeţul Tulcea, primind 571.990,43 de lei pentru construirea viitoarelor cabinete medicale.
 
În luna octombrie a anului 2013, societatea Arcosim SRL câştiga contractul pentru construirea Centrului de Informare - Vizitare din localitatea Greci, judeţul Constanţa, contract cu o valoare de 5.800.000 de lei, conform anunţului de atribuire publicat de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului R.A. 

La 1 octombrie 2014, societatea câştiga contractul pentru proiectarea şi execuţia privind asigurarea utilităţilor noii clădiri în care funcţionează Secţia de Cardiologie şi Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Pentru acest contract, societăţii i-au intrat în conturi nu mai puţin de 831.360,45 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii