Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:43 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul a fost adjudecat de două firme ACN achiziţionează maşini în valoare de peste 200.000 de lei (document)

ro

12 Dec, 2014 00:00 1063 Marime text
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile a anunţat câştigătorii licitaţiei pentru atribuirea contractului „Achiziţie autovehicule prin Programul de stimulare a înnoirii Pactului Auto Naţional 2014“. Contractul prevede achiziţionarea a cinci autovehicule noi, după cum urmează: a) Lot 1 - autoturisme 4X4 (două bucăţi), b) Lot 2 - autoturism transport persoane (o bucată), c) Lot 3 - autoutilitară 4X4 (o bucată), Lot 4 - autoutilitară transport marfă (o bucată).

Contractul licitat de ACN a fost adjudecat de Renault Commercial Roumanie SRL şi de Ţiriac Auto SRL. Valoarea totală a acestuia este de 201.117,38 de lei, din care 117.717,38 de lei - Renault Commercial Roumanie SRL şi 92.400 de lei Ţiriac Auto SRL. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.

Renault Commercial Roumanie SRL 

În ceea ce priveşte Renault Commercial Roumanie SRL, potrivit informaţiilor disponibile pe Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în iunie 2001. Asociaţi persoane juridice în societate sunt Renault Developpement Industriel et Commercial SA, cu sediul în Franţa, şi Renault SAS, tot cu sediul în Franţa. Firma nu are şi asociaţi persoane fizice. Administratorul societăţii este un cetăţean francez pe nume Maure Nicolas Jean Etienne. Domeniul de activitate al firmei este comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone).
În 2013, Renault Commercial Roumanie SRL a avut, conform informaţiilor disponibile pe date-financiare.ro, 165 de salariaţi. Cifra de afaceri netă a fost de 1.532.440.086 de lei, iar profitul net, de 31.348.348 de lei.
 
Potrivit vrajitorul.eu, marja profitului net este ridicată, având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (2,05% faţă de % media industriei).
 
Evoluţia cifrei de afaceri este mai bună decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc scăzut decât sectorul de activitate din care face parte (10,05% faţă de % media industriei).
 
Randamentul activelor este semnificativ mai mare decât al industriei din care face parte. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi are perspective solide de dezvoltare.
 
Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (82,33% faţă de % media industriei).
 
Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (70,74% faţă de % media industriei).
 
Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (6 zile faţă de zile media industriei).
 
Conform aceleiaşi surse, „compania se află într-o situaţie financiară bună. Indicatorii de profitabilitate, precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate garantează o evoluţie lipsită de riscuri în perioada următoare. În următoarele 6-12 luni, firma nu va întâmpina dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri“.

Ţiriac Auto SRL

Cât despre Ţiriac Auto SRL, aceasta a fost înfiinţată în 2012 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, pe bulevardul Expoziţiei. Asociaţii societăţii sunt: Navardi Investments Limited (sediul în Cipru, Nicosia), care deţine 397.735 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 16,29%, Vitexa Holdings Limited (sediul în Cipru, Nicosia), care deţine 2.043.771 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 83,70%. Administratori ai firmei sunt Daniel-Marin Antor, născut în 1972, în Bucureşti, şi Silviu Cătălin Docan, născut în 1968, în Bucureşti. Societatea are ca domeniu de activitate „comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone)“.
La momentul actual, datele financiare şi indicatorii economici aferenţi Ţiriac Auto SRL nu sunt disponibile.

Ti-a placut articolul?

Comentarii