Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract atribuit de CFR la nici o treime din preţul estimat (document)

ro

27 Jan, 2014 00:00 4308 Marime text
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” – SA a atribuit, la sfârşitul anului 2013, un contract evaluat iniţial la suma de 300.000 lei pentru nici o treime din bani. Este vorba despre un contract pentru întocmirea documentaţiei de cadastru necesară pentru obţinerea numărului cadastral şi înscrierea în cartea funciară a terenului din domeniul public al Statului, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor şi concesiunea CNCF”CFR” SA şi a documentaţiei topografice necesare obţinerii certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor din domeniul privat al CNCF „CFR” SA, evaluarea acestora şi înscrierea în cărţile funciare locale pentru obiectivele situate pe Linia CF 800 / Bucureşti – Constanta, Linia CF 812 / Constanţa – Mangalia. Potrivit anunţului de atribuire, contractul a fost atribuit în urma lansării procedurii licitaţie deschisă, la care s-au înscris patru ofertanţi, dar doar trei au fost declaraţi admişi. Dintre aceştia, câştigătoarea a fost declarată societatea Topo Cad SRL, cu sediul în Bucureşti, valoarea contractului adjudecat de aceasta fiind de 93.248 lei.

Potrivit anunţului de atribuire, contractul presupune întocmirea documentaţiilor de cadastru necesare obţinerii numărului cadastral şi intabulării terenului aparţinând domeniului public al statului aflat în administrarea MTI şi concesiunea CNCF „CFR” SA, conform caietului de sarcini – 115,60 hectare, precum şi întocmirea documentaţiilor topografice necesare obţinerii certificatelor de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor aparţinând infrastructurii feroviare private, de evaluare la valoarea de piaţă, de intabulare în cărţile funciare locale, conform caietului de sarcini – 50,64 hectare.

Iată şi cine sunt asociaţii firmei Topo Cad SRL. Este vroba despre Cristian Daniel Marinache şi Ana Maria Marinache, cu procente egale în afacere. La sfârşitul anului 2012, SC Topo Cad SRL declarase o cifră de afaceri de 363.588 lei, un profit net de 233.783 lei şi 3 salariaţi. Firma figurează în statistica disponibilă pe site-ul www.e-achizitii.com, cu aproape 20 de contracte de achiziţii publice obţinute din anul 2007 până în prezent, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane lei. Printre autorităţile contractante cu care a derulat contracte firma se numără şi Primăria Constanţa, colaborare care datează din anul 2011, obiectul contractului constând în servicii de cadastru, dezmembrare, intabulare terenuri proprietate persoane fizice, juridice şi municipiul Constanţa, valoarea contractului ridicându-se la suma de 10.800 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii