Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confort Urban, licitație deschisă pentru valorificarea deșeurilor din construcții. Contractul, estimat la 870.000 de euro (DOCUMENT)

ro

23 May, 2023 14:53 1412 Marime text
  • SC Confort Urban SRL are obligația realizării lucrărilor de reparații, întreținere și investiții aferente drumurilor, trotuarelor, parcajelor publice, potrivit contractului de delegare a gestiunii nr. 46590/03.04.2013 încheiat între Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL
  • Atribuirea contractului estimat la 870.000 de euro se va face prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț, iar durata este de 12 luni.
  • Se arată în descrierea contractului că „se dorește achiziționarea serviciilor privind «Valorificarea deșeurilor inerte din construcții» pentru respectarea legislatiei, HG 856/2002, Directiva 98/2008/CE si Legea 17/2023 pentru aprobarea OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor“.
  • Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 iunie 2023, ora 15.00, urmând ca acestea să fie deschise tot atunci, în SEAP.
Confort Urban SRL, societate controlată de Consiliul Local Municipal Constanța, a scos la licitație contractul pentru valorificarea deșeurilor inerte din construcții, a cărui valoare a estimat-o la 4,32 de milioane de lei, adică circa 870.000 de euro.
 
În cursul acestei luni, Confort Urban a anunțat atribuirea contractului vizând achiziția de autoutilitare pentru transportul echipamentelor necesare șantierului de lucrări din diferite zone ale Constanței, câștigător fiind compania Hiarom Invest, din București.
 
Amintim, în luna martie a acestui an, Garda de Mediu Constanța a anunțat amendarea companiei Confort Urban în legătură cu depozitarea deșeurilor inerte din construcții în curtea instituției.
 
La rândul său, Parchetul Curții de Apel Constanța a răspuns solicitărilor cotidianului ZIUA de Constanța precizând cu privire la această speță că în cauză a fost deschis un dosar penal, având indicativul 84/P/2023.
 
Despre licitație
 
Informațiile privind achiziția au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.
 
Atribuirea se va face prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț, iar durata contractului este de 12 luni.
 
Se arată în descrierea contractului că „se dorește achiziționarea serviciilor privind «Valorificarea deșeurilor inerte din construcții» pentru respectarea legislatiei, HG 856/2002, Directiva 98/2008/CE si Legea 17/2023 pentru aprobarea OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor“.
 
În plus, se mai arată că „prin contractul de delegare a gestiunii nr. 46590/03.04.2013 încheiat între Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL, în calitate de administrator al tramei stradale, SC Confort Urban SRL are obligația realizării lucrărilor de reparații, întreținere și investiții aferente drumurilor, trotuarelor, parcajelor publice“.
 
Conform sursei citate, „astfel, în decursul unui an va fi valorificată/distrusă o cantitate de 36.000 to de deșeuri inerte provenite din lucrările executate de AC în municipiul Constanța Nu se vor emite comenzi pentru cantități fixe în fiecare lună a contractului și nu se va achita o sumă minimă lunar. Comenzile vor fi emise în funcție de necesități“.
 
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 iunie 2023, ora 15.00, urmând ca acestea să fie deschise tot atunci, în SEAP.
 
Ofertele trebuie să fie valabile până la data de 23 decembrie 2023.
 
Așa cum am arătat anterior, valoarea totală estimată a contractului este de 4.320.000 de lei fără TVA.
 
Persoanele cu functie de decizie din cadrul autorității contractante cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt, potrivit SEAP, membrii CA-ului Confort Urban și ai conducerii societății: Damian Ionel – Președinte și membru al Consiliului de administrație, Zarcu Mihaela - membru al Consiliului de administrație, Timofte Alexandru-Marius - membru al Consiliului de administrație, Căliminte Horia Marius - membru al Consiliului de administrație, Hira Stere - Director General - membru al Consiliului de administrație, Bică Alexandru Ştefan -Director Adjunct, Mărgărit Brîndușa Mădălina - Director economic, Roadideal Dana -Viza CFP, dar și membrii Comisiei de evaluare a ofertelor: Gheorghe Laurențiu (Șef S.I.P.P.) - Președinte cu drept de vot al comisiei de evaluare, Andrei Constantin Florin (Șef Șantier) - membru în comisia de evaluare, Emona Șocaici (Șef Birou Administrativ) - membru în comisia de evaluare, Dascălu Lăcrămioara (Șef Birou Devize-Contracte) - membru în comisia de evaluare, Ciobanu Luciana ( Expert Achiziții Publice) - membru în comisia de evaluare, precum și membrii de rezervă ai comisiei de evaluare a ofertelor: Ciudin Paul (Șef Birou Proiectare) – rezervă Președinte cu drept de vot al comisiei de evaluare, Mogoș Emy -Maria (tehnician în cadrul Biroului Devize-Contracte) - rezervă membru în comisia de evaluare, Drăghici Ana Cristina (economist în cadrul Biroului Devize-Contracte) - rezervă membru în comisia de evaluare, Racu Constantin (Inspector)– membru în comisia de evaluare, Paris Maria ( Expert Achiziții Publice) - rezervă membru în comisia de evaluare.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul privind organizarea licitației.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial de la Parchetul Curții de Apel Constanța
Dosar penal în cazul deșeurilor depozitate în curtea instituției Confort Urban!

 
Confort Urban amendată cu 60.000 lei pentru depozitare de deșeuri inerte din contrucții în curtea instituției!
 
Confort Urban face o achiziție foarte importantă! Sunt vizate șantierele din Constanța (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii