Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța achiziționează servicii de medicina muncii (DOCUMENT)

ro

05 Jan, 2023 09:14 1170 Marime text

 
• Contractul are data 3 ianuarie a.c., valoarea este de 300.950 lei, iar ofertant câștigător - SC Medical Cermed SRL.
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, ca autoritate contractantă, a atribuit, prin anunț de atribuire la anunțul simplificat, contractul „Servicii de medicina muncii“.
 
Contractul are data 3 ianuarie a.c., valoarea este de 300.950 lei, iar ofertant câștigător - SC Medical Cermed SRL.
 
După cum se arată pe e-licitatie.ro, conform prevederilor Legii nr. 53/2003 a Codului Muncii republicată, Legii securității și sănătății în muncă nr.319/2006, supravegherea sănătății lucrărilor este obligatorie pentru angajator și trebuie asigurată de către medicii specialiști de medicina muncii.
 
Angajtorii sunt obligați să asigure fondurile și condițiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătății lucrătorilor, aceștia nefiind implicați în niciun fel în fel în costurile aferențe supravegherii medicale profilactice specific riscurilor profesionale.
 
În conformitate cu prevederile HG nr.355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor, coroborat cu Ordinul 1260/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind examinarea medical și psihologică a personalului cu atribuții în siguranța transporturilor și periodicitatea examinării, sunt stabilite cerințele minime pentru supravegherea sănătății lucrătorilor față de riscurile pentru Securitate și sănătate, pentru prevenirea îmbolnăvirii lucrătorilor cu boli profesionale cauzate de agenți nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de muncă, precum și a suprasolicitării diferitelor organe sau sisteme ale organismului în procesul de muncă.
 
Supravegherea sănătății lucrătorilor reprezintă totalitatea serviciilor medicale care asigură prevenirea, depistarea, dispensarizarea bolilor profesionale și a bolilor legate de profesie, precum și menținerea sănătății și a capacității de muncă a lucrătorilor.
 
Încheierea unui contract de servicii de medicina muncii este o cerință obligatorie a legislației în vigoare, iar controalele efectuate de ITM au vizat verificarea existenței unui contract de prestări servicii de medicina muncii, nerespectarea acestor prevederi legale ducând implicit la sancționarea companiei.
 
Serviciile de medicina muncii pentru angajații companiei sunt stabilite de legislația în vigoare, în conformitate cu fișa de identificare a factorilor de risc professional specifici fiecărui loc de muncă.
 
Despre Medical Cermed SRL
 
Potrivit Confidas, platformă consultată miercuri, 4 ianuarie a.c., societatea Medical Cermed SRL a fost înființată în anul 2003, are adresa în municipiul Constanța, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Activităţi de asistenţă medicală specializată“.
 
Conform sursei citate, în 2021 Medical Cermed SRL a avut o cifră de afaceri de 19.513.328 lei, un profit net de 6.721.507 lei și 63 de angajați. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri de 11.039.344 lei, un profit net de 2.930.148 lei și 53 de angajați.
 
Potrivit Confidas, asociat unic în firmă este Iuliana Bara, care îndeplinește și calitatea de administrator, alături de Rebeca Ramona Ion. Iuliana Bara mai apare în Sunmed SRL (în funcțiune) – asociat (33,4%), administrator.
 
Confidas informează și că Medical Cermed SRL a încheiat 265 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 528.567,90 lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Citește și:
 
Envirotech SRL mai câștigă un contract de la Administrația Porturilor Maritime (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii