Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a prins serviciile de întreţinere curentă pe timp de iarnă pe Autostrada A2 Iată care este valoarea totală a contractelor! (documente)

ro

15 Feb, 2017 00:00 2067 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
În urma unei negocieri fără anunţ de participare, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a anunţat cine şi-a adjudecat contractul privind serviciile de întreţinere curentă pe timp de iarnă pe Autostrada A2, sectorul Drajna - Cernavodă. Alegerea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare a fost explicată prin faptul că a apărut o situaţie de urgenţă extremă în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă. Potrivit anunţului de atribuire, câştigătoare a fost desemnată firma Itaro SRL. Valoarea totală finală a contractului atribuit este de 2.338.345,5 de lei.
  
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a atribuit şi contractul „Servicii de întreţinere curentă pe timp de iarnă A2 Sector Lehliu - Drajna Lot 1“ societăţii Itaro SRL. La fel ca în cazul primului contract, şi acesta a fost atribuit fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, fapt justificat prin apariţia unei situaţii de urgenţă extremă în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă. Valoarea totală finală a acestui contract se ridică la suma de 1.632.131,55 de lei.  

Despre Itaro SRL 

Itaro SRL, cu sediul social în municipiul Slobozia, Şoseaua Brăilei nr. 17, judeţul Ialomiţa, are un capital social subscris de 100.000 de lei, integral vărsat, cu un număr de părţi sociale de 10.000, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociatul unic al societăţii este Doru Roşca, născut pe data de 12.09.1963, la Dorohoi, judeţul Botoşani, acesta ocupând şi funcţia de administrator al firmei. Aportul acestuia la capital este 100.000, cota de participare la beneficii şi pierderi fiind de 100%.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta cele două anunţuri de atribuire publicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. 

Citeşte şi:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii