Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:59 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR cumpără mături și acumulatori auto. Una dintre firme a fost înfiinţată în aprilie (document)

ro

15 Dec, 2015 15:37 1803 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Națională de Căi Ferate "CFR" – SA a atribuit două contracte, prin licitație deschisă, privind furnizarea de ”materiale pentru pregătiri de iarnă – mături sorg și mături nuiele și acumulatori auto”. Locul principal de livrare este magazia depozitului regional al Sucursalei RCF Constanţa. Practic CFR vrea să achiziţioneze 1.700 de mături sorg şi 1.300 de mături nuiele, plus 74 de acumulatori auto, conform caietului de sarcini, pentru asigurarea bazei materiale folosite la intervenţiile în perioada când condiţiile atmosferice sunt nefavorabile.

Valoarea totală finală a contractelor este de 53.369 lei. Criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.

Pentru primul contract, cel privind măturile nuiele şi sorg, s-au primit patru oferte de la diverşi agenţi economici. În urma evaluării şi a aplicării criteriului de atribuire, a câştigat contractul firma Inedit Clean Total SRL. Contractul are o valoare de 19.999 lei fără TVA.
Pentru al doilea contract, cel privind achiziționarea de acumulatori auto, s-au primit trei oferte, dar doar două au fost admisibile. În final a câștigat doar unul, și anume societatea Sorgeti SRL.
Valoarea totală finală a acestui contract este de 33.370 lei fără TVA.
 
Ce ştim despre firmele câştigătoare?
 
SC Inedit Clean Total SRL are sediul social în Satul Căţelu, Comuna Glina, Strada Independenţei, nr. 38, camera 2, judeul Ilfov. Firma a fost înfiinţată în aprilie 2015, are un capital social de 5000 lei şi un obiect de activitate bazat pe „comerţul cu ridicata nespecializat”. Asociatul unic al firmei este Mariana Roşu, care este şi administrator al firmei.
Numele Marianei Roşu mai apare şi în firma Inedit Car & Truck SRL.
 
Sorgeti SRL este o firmă din Bucureşti ce se ocupă de comerţ cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule. Sediul social al firmei este în Sectorul 1, Strada Arh. Ion Mincu, Nr. 17, Etaj 1, Ap. 4. Firma a fost înfiinţată în 2002 şi are un capital social subscris de 200 de lei.
Asociaţii firmei sunt Vărgatu I. Dănuţ, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 10% / 10%, şi Cernăianu I. Sorin, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 90% / 90%. Vărgatu Dănuţ mai îndeplineşte şi funcţiile de administrator şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie, Cernăianu Sorin este şi administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. De asemenea, Ciufu Olga este administrator şi membru în CA.
 
Cifra de afaceri înregistrată anul trecut a fost de 12.568.482 lei cu un profit de 37.241 lei şi 46 de salariaţi. Firma avea, potrivit vrajitorul.eu, şi datorii de 5.087.011 lei. Anul acesta, la data de 30.09.2015, societatea nu era înregistrată la ANAF cu datorii la bugetul de stat. 

Anunţul licitaţiei poate fi citit în secţiunea Documente a articolului. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii