Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:00 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Constanța îşi înlocuieşte tâmplăria clădirilor cu PVC şi geamuri termopan (document)

ro

16 Dec, 2015 22:10 1232 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a atribuit, prin licitație deschisă, un contract privind înlocuire tâmplărie cu PVC și geam termopan la clădiri pe raza Sucursalei Regionale CF Constanța conform caietului de sarcini și a anexelor acestuia. Un procent de 9,09% înseamnă suma de 19.070,24 lei reprezintă cheltuieli diverse și neprevăzute.
 
Valoarea totală finală a contractului este de 166.019,81 lei fără tva. Criteriile de atribuire a fost ”prețul cel mai scăzut”. Pentru acest contract au fost primite şase oferte, însă numai una a fost declarată admisibilă şi a câştigat. Este vorba despre Stone Construct SRL.
 
Firma nu este un client nou al CFR, obţinând contracte asemănătoare şi în anii precedenţi. SC Stone Construct SRL a fost înregistrată în anul 2001 şi îl are ca unic asociat şi administrator pe Vasile Ivanof. Anul acesta firma şi-a extins obiectul de activitate la lucrări de construcţii a clădirilor nerezidenţiale şi rezidenţiale.
 
Vasile Ivanof, care a fost şi consilier local din partea PPDD la Medgidia, este unul dintre membrii-fondatori ai SC Euro Construct, firmă condusă de Vlad Tudor, unul dintre foştii şefi ai CFR Călători Constanţa. În 2012, Ivanof şi-a cedat părţile sociale la Euro Construct către Vlad Tudor.
 
Potrivit vrajitorul.eu, firma avea în 2013 un singur salariat, o cifră de afaceri de 0 lei, datorii de 1.672.149 lei şi profit 0 lei.
 
La data de 30.09.2015, firma avea datorii de 1.348.212 lei. Firma are şi datorii la bugetul asigurărilor sociale de stat - 1223299 lei, la asigurările de sănătate - 464782 lei, la bugetul de şomaj - 69143 lei. 

In sectiunea Documente puteti citi anuntul de atribuire a contractului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii