Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Informare Turistică din comuna constănțeană Mihai Viteazu devine Substație de Ambulanță! O construiește partenerul lui Bucovală, de la Bueno Comp (DOCUMENT)

ro

16 Jul, 2022 00:00 2423 Marime text
Primăria Mihai Viteazu, jud. Constanța
  • De construcție se va ocupa compania Eli & Den, deținută de Liviu Denisov, Eduard Denisov și Ana Maria Denisov.
  • Numele familiei Denisov, care controlează compania câștigătoare, este binecunoscut pe piața imobiliară din Constanța.
  • Totodată, Liviu Denisov, administratorul firmei câștigătoare, este partener cu Stelian Bucovală, de la Bueno Comp, în firma Sistem Paving.
  • Numele lui Denisov se leagă și de compania Turnuri SRL, care a ridicat blocul de pe strada Grindeanu, din Constanța, cuprins de un incendiu de proporții, în decembrie 2021.
  • Valoarea contractului semnat cu Primăria Mihai Viteazu se ridică la peste 184.000 de euro, la cursul actual.
  • Contractul semnat recent cu Primăria Mihai Viteazu întărește ideea potrivit căreia familia Denisov își extinde activitatea și în restul județului, în afară de municipiul Constanța.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a contractului.
 
Primăria Mihai Viteazu va transforma Centrul de Informare Turistică din localitate în substație de ambulanță, iar în acest sens a atribuit contractul privind execuția lucrărilor.
 
De construcție se va ocupa compania Eli & Den, deținută de Liviu Denisov, Eduard Denisov și Ana Maria Denisov, primul fiind partener al afaceristului Stelian Bucovală, de la Bueno Comp, firma în care apar Denisov și Bucovală fiind Sistem Paving.
 
De asemenea, numele lui Liviu Denisov se leagă și de compania Turnuri SRL, care a ridicat blocul de pe strada Grindeanu, din Constanța, cuprins de un incendiu de proporții, în decembrie 2021.

La rândul său, compania Eli & Den și-a adjudecat și contractul privind reabilitarea și dotarea unității sanitare din comuna constănțeană Ion Corvin, în luna mai a acestui an.
 
Contractul semnat recent cu Primăria Mihai Viteazu întărește ideea potrivit căreia familia Denisov își extinde activitatea și în restul județului, în afară de municipiul Constanța.
 
Pentru a reveni la acest contract, informațiile privind atribuirea acestuia au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluate pe www.licitatiapublica.ro.
 
Două oferte pentru contract, una neconformă
 
Conform datelor oficiale, valoarea contractului este de 910.413,3 lei, echivalentul unei sume de peste 184.000 de euro, la un curs de 4,9418 lei pentru un euro stabilit de Banca Națională a României pentru data de 15 iulie 2022, data redactării articolului.
 
Se arată în descrierea acestuia că „destinația actuală a clădirii este de Centru de Informare Turistică și se dorește realizarea unei Substații de ambulanță prin extinderea corpului C1 și construire hală cu funcțiunea de garaj auto, clădirile rezultate având un regim de înălțime parter“.
 
Valoarea contractului a fost estimată la 911.006,27 de lei, fără TVA, din care pentru construcții și instalații sunt estimați 804.006,27 lei, pentru utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj sunt estimați 39.550,00 lei fără TVA, iar pentru dotări 67.450,00 lei fără TVA.
 
Contractul a fost atribuit prin procedura simplificată, fiind depuse, potrivit SEAP, două oferte, dintre care una neconformă.
 
În aceste condiții, la data de 14 iulie 2022, Primăria Mihai Viteazu a semnat contractul privind execuția lucrărilor cu societatea constănțeană Eli & Den Trading SRL.
 
Firmă controlată de familia Denisov
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 iulie 2022, a fost înființată, în anul 2003 și are sediul în Constanța, pe strada Theodor Burada nr. 40, având ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
 
Firma este deținută de Eduard Denisov (50%), Liviu Denisov (49,8%) și Ana Maria Denisov (0,2%), administrator fiind Liviu Denisov.
 
Numele lui Eduard Denisov figurează în societățile Eliden Team, Eliden Structuri Oțel, Joli Intl SRL (radiată), dar și Nss Express City Caffe SRL (radiată).
 
Numele lui Liviu Denisov se leagă, de asemenea, de Eliden Structuri Oțel, dar și de Turnuri SRL, Sistem Paving, DCB Mamaia Development și Blue Lake Residence SRL (radiată).
 
Așa cum menționam, Liviu Denisov este partener cu afaceristul Stelian Bucovală în Sistem Paving.
 
Ana Maria Denisov figurează, la rândul său, în Blue Lake Residence (radiată), dar și în Logistic Partners, Bogdan Computers Mining SRL, Agrofriend Business SRL și Grindeanu Imob Construct SRL.
 
Numele familiei Denisov este binecunoscut pe piața imobiliară din Constanța, diversele firme deținute de membrii acesteia obținând autorizații de la municipalitate pentru ridicarea mai multor imobile în oraș.
 
Cifrele Eli & Den Trading
 
În ce privește firma Eli & Den Trading SRL, conform Confidas.ro, în anul 2021, compania a avut mai puțini angajați față de cei doi ani anteriori – 85 de angajați, fată de 99, respectiv 98 în 2020 și 2019.
 
În 2021, profitul a fost însă mai mare raportat la aceași perioadă – 794.209 lei, dublu față de anul anterior și cu aproape 200.000 de lei mai mare față de 2019.
 
Cifra de afaceri a ultimului an, 2021, a depășit 10 milioane de lei.
 
Potrivit sursei citate, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Eli & Den Trading SRL a încheiat două contracte de achiziții publice, în valoare totală de 122.300,00 de lei.
 
Ambele contracte au fost încheiate pe 19 noiembrie 2020, cu Primăria Negru Vodă, firma angajându-se să livreze materiale de construcții și material antiderapant.
 
Acestora li se adaugă cel semnat în mai cu Primăria Ion Corvin, în valoare de 1,11 milioane de lei.
 
Compania Eli & Den Trading are două puncte de lucru în Mamaia Nord, Năvodari.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a contractului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și
Asfaltare de străzi și reabilitarea unității sanitare, în comuna constănțeană Ion Corvin. Ce firme și-au adjudecat contractele (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii