Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza Logistică Navală, un nou contract cu firma constănțeană Granbis

ro

19 Oct, 2022 00:00 1411 Marime text
  • Nu mai departe de lunile august și septembrie Baza Logistică Navală a mai semnat cu aceeași companie contracte pentru furnizarea untului și a altor alimente și, respectiv, a peștelui congelat.
  • Valoarea contractului semnat acum de militari cu Granbis SRL se ridică la 347.293,75 de lei fără TVA, echivalentul sumei de peste 70.000 de euro, la cursul actual.
UM 02022 – Baza Logistică Navală „Pontica“ din Constanța a semnat un nou contract cu societatea constănțeană Granbis, de data aceasta firma angajându-se să le furnizeze militarilor gem de căpșuni, castraveți în oțet, zahăr, conserve de fasole păstăi, conserve de mazăre boabe, conserve de zarvat pentru ciorbe în bulion, pastă de tomate, suc natural de porocale, măsline de masă.
 
Totodată, pentru cafea boabe, lotul a fost atribuit către Metrans SRL, însă se mai face precizarea că „din motive tehnice, în secțiunea V.2) (nr., Atribuirea contractului) s-a declarat câștigător doar un ofertant“.
 
Amintim aici, nu mai departe de lunile august și septembrie Baza Logistică Navală a mai semnat cu aceeași companie contracte pentru furnizarea untului și a altor alimente și, respectiv, a peștelui congelat.
 
Pe de altă parte, compania Metrans semnase, în august 2022, contractul pentru furnizarea apei minerale către Baza Logistică Navală.
 
În ce privește noua procedură, se arată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice că atribuirea s-a făcut prin procedura negocierii fără publicare prealabilă, arătându-se că aceasta a fost justificată de „extrema urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă și în conformitate cu condițiile stricte prevăzute de directivă“, explicația menționată precizând „ca o măsură strict necesară, perioada de aplicare a procedurii de licitație deschisă nu poate fi respectată“.
 
Valoarea contractului semnat de militari cu Granbis SRL se ridică la 347.293,75 de lei fără TVA, echivalentul sumei de peste 70.000 de euro, la cursul actual.
 
Despre Granbis SRL
 
Compania Granbis a fost înființată în 1994 și se ocupă de comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun, având sediul social în Constanța, pe strada Theodor Speranția, nr. 60.
 
Asociați cu părți egale sunt Ioana Biserică și Nicolae Biserică, cel din urmă fiind și administratorul societății.
 
Pentrul anul 2021, compania a raportat 11 angajați, un profit de peste 520.000 de lei și o cifră de afaceri de 9,51 milioane de lei, toate cele trei fiind în ușoară scădere față de anul 2020.
 
Confrom datelor oficiale, compania Granbis SRL a încheiat 4.422 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 67.850.507,57 de lei, printre autoritățile contractante fiind Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București, Caminul pentru Persoane Vârstnice Constanța și Cantina de Ajutor Social Constanța.
 
Despre Matra SRL
 
Firma Matra SRL a fost înființată în 1994, are sediul social în Scornicești, județul Olt, și se ocupă de fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre).
 
Cu 142 de angajați, SC Matra SRL a declarat pentru anul trecut cifra de afaceri de peste 59 de milioane de lei și profitul de peste 3,49 de milioane de lei. Asta, în timp ce în 2020 firma a avut cifra de afaceri de 52.250.413 lei și un profit net de 1.200.532 lei, toate acestea cu 143 angajați.
 
Matra SRL este controlată de Lucian Ionescu Petrache, care mai apare în Oltenia Cereal Nord Cooperativa Agricolă (în funcțiune) și ca reprezentant asociat persoană juridică în Cooperativa de Consum Scornicești Societate Cooperativă - ca acționar.
 
Potrivit Confidas.ro, Matra SRL a încheiat 2.062 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 249.628.754,54 de lei, printre autoritățile contractante se află, de la Constanța, Cantina de ajutor social, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Municipiul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Două firme au semnat un contract cu Baza Logistică Navală din Constanța. Ce vor furniza (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii