Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:09 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza Logistică Navală se dotează cu o nouă ambarcaţiune de asalt (document)

ro

25 Nov, 2016 08:42 1535 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

 
Baza Logistică Navală din Constanţa a atribuit, zilele trecute, contractul de achiziţii publice cu denumirea „Barcă pneumatică de asalt cu motor“, în valoare de 2.394,022 lei (fără TVA). Atribuirea s-a făcut prin negociere, iar locul de livrare este Unitatea Militară 02016 din Babadag.
 
Ministerul Apărării, prin Baza Logistică Navală, a primit trei oferte, dintre care admisibiel nu au fost decât două. Astfel, conform criteriului preţului cel mai scăzut, contractul a fost câştigat de firma SUSZI SRL, din Constanţa şi de OPAL CONSTRUCT SRL, tot din Constanţa.
 
Valorea iniţial estimată a contractului pentru achiziţia ambarcaţiunii era de 2.394.022 lei (fără TVA).
 
 
Câteva date de la Registrul Comerţului despre firmele câştigătoare
 
SUSZI SRL are sediul social pe strada Amurgului, nr 81, în Constanţa şi a luat fiinţă în 1991. Societatea, care se ocupă de comerţ cu ridicata nespecificat, are un capital social de 80.200 de lei, integral vărsat. Asociaţii firmei sunt Suszana Sen Ogrinji, născută în 1985, la Vaslui, cu o cotă de participare de 20% şi Petru Ogrinji, născut în 1967, în Vaslui, cu o cotă de participare de 80%. Acesta din urmă ocupă şi funcţia de administrator al firmei.
 
Suszana Ogrijini mai figurează la Registrul Comerţului ca asociat în alte câteva societăţi comerciale: Bianco Nero SRL, Striped Store SRL şi Turbo Marine SRL. La rândul său, Petru Orijini, apare şi el la Registrul Comerţului ca asociat în cadrul Turbo Marine SRL şi Striped Store SRL.
 
 
OPAL CONSTRUCT SRL s-a înfiinţat în 2005, iar conform datelor de la Registrul Comerţului, are sediul pe strada Interioară 3, din Constanţa. Firma are ca principal obiect de activitate comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare. Capitalul social este de 1.000 de lei, iar unic asociat este Niculai Munteanu, născut în 1929. Administrator al societăţii este Radu Călin, născut în 1979. Firma a furnizat şi anul trecut Bazei Logistice Navale o barcă pneumatică de asalt cu motor, tot în urma adjudecării unui contract de achiziţii publice.
 
sursa foto: forter.ro
 
În secţiunea Documente puteţi consulta anunţul de atribuire a contractului

Ti-a placut articolul?

Comentarii