Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:54 17 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia fondată de Gheorghe Oancea, un nou contract cu Primăria Constanţa pentru plajele din Mamaia şi din municipiu (document)

ro

12 Jul, 2019 00:00 970 Marime text
Primăria Constanţa a organizat o nouă licitaţie pentru achiziţia serviciului de salvare acvatică - salvamar şi de prim ajutor pe plajele din Constanţa şi staţiunea Mamaia. Valoarea achiziţiei a fost de 2.604.381,95 de lei fără TVA.

Astfel, Primăria Constanţa a încheiat contractul 29700/2019 pentru serviciul de salvare acvatică - salvamar şi de prim ajutor pe plajele din Constanţa şi staţiunea Mamaia cu Asociaţia Naţională a Scafandrilor profesionişti şi Salvamarilor din România, în calitate de prestator (vezi secţiunea „Documente“).
 

Obiectul contractului 

 
Serviciile de salvare acvatică - salvamar şi posturile de salvare acvatică - salvamar au următoarea structură: sezon cu afluenţă mare de turişti ( perioada 1 iunie - 15 septembrie = 107 zile; sezon cu afluenţă redusă de turişti (perioadele 1 - 31 mai şi 15 - 30 septembrie = 46 de zile), extrasezon (lunile octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie = 213 zile).
 
Serviciul se va derula pe o perioadă de 12 luni, cu următoarea structură: sezon de vârf (perioada 1 iunie - 15 septembrie = 107 zile), sezon cu afluenţă redusă de turişti (perioadele 1 - 31 mai şi 15 - 30 septembrie = 46 de zile), extrasezon (lunile octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie = 213 zile).
 
Prestatorul se obligă să asigure programul de lucru al posturilor de salvare şi al ambarcaţiunilor în sezonul estival, zilnic, între orele 8.30 şi 19.30. Prestatorul îşi asumă responsabilitatea cu privire la calificarea personalului necesar îndeplinirii obiectului contractului în condiţii de calitate.
 

Despre Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România  

 
Asociaţia a fost fondată de Gheorghe Oancea, trecut în nefiinţă în 2013, cel care a fost şi primul preşedinte al acesteia. Reamintim că aleşii locali au decis, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa din martie 2013, că activitatea desfăşurată de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România are caracter social-umanitar. Asociaţia are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din parcul Tăbăcărie.

De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri. Interesant este termenul de asociere dintre RAEDPP şi asociaţia defunctului Gheorghe Oancea, termen stabilit pentru o perioadă de 25 de ani. Nu trebuie omis faptul că Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost membru al acestei asociaţii. În 2014, şi Guvernul Ponta a adoptat o hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România ca fiind de utilitate publică.

În 2013, Gheorghe Oancea, prosper om de afaceri, preşedinte al asociaţiei, apropiat al lui Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, a decedat, la vârsta de 63 de ani. Gheorghe Oancea a făcut carieră în lumea afacerilor locale într-o discreţie totală. El a administrat businessuri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five-Holding. Pe cea din urmă societate funcţionează magazinul Brick. Five-Holding are, de asemenea, calitatea de asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five-Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest.
 

ANSPSR, situaţia financiară pe 2017 

 
Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România a publicat în Monitorul Oficial situaţiile anuale aferente anului 2017. În anul 2017, ANSPSR a efectuat 3.762 de intervenţii pe mare pentru salvarea de vieţi omeneşti fără victime decedate prin înec. Astfel, potrivit situaţiilor anuale aferente anului 2017, asociaţia deţine active imobilizate de 4.216.488 de lei, active circulante de 230.665 de lei, dar şi cheltuieli în avans de zero lei. Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România are datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an de 503.707 lei; active circulante nete, respectiv datorii curente nete de 273.042 de lei, şi deţine capitaluri proprii de 3.943.446 de lei. ANSPSR a obţinut resurse de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale şi subvenţii pentru venituri de 7.319 lei. Din situaţiile anuale aferente anului 2017 mai aflăm că asociaţia a realizat venituri din activităţi economice de 3.110.012 lei. Veniturile totale au fost de 3.224.431 de lei, iar cheltuielile totale, de 3.285.938 de lei.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi parcurge contractul încheiat între Primăria Constanţa şi Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.
 

Citeşte şi:

Asociaţia Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, fondată de Gheorghe Oancea, contract de milioane de lei cu Primăria Constanţa (document)


Cât costă asigurarea serviciului de salvamar pentru plajele din Constanţa şi Mamaia
 
Primăria a încheiat contractul Cine livrează foişoarele pentru salvamar pe plajele din Constanţa şi Mamaia? (document)

Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, fondată de Gheorghe Oancea, a publicat situaţia financiară pe 2017
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii