Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:10 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arcada Company SA reabilitează liniile ferate ale CFR sucursala RCF Constanța (document)

ro

07 Jan, 2016 15:25 2210 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA prin sucursala RCF Constanța a atribuit prin negociere fără anunț de participare contractul „Reabilitare linie CF cap Midia – Rampa MapN Corbu, etapa I proiectare și execuție”, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
Obiectul contractului l-a constituit elaborarea de studii topografice, studii geotehnice, proiect tehnic, caiet de sarcini, detalii de execuție, elaborare documentație pentru certificat de urbanism, acord de mediu, elaborare documentații solicitate prin certificatul de urbanism, întocmire documentație necesară obținerii autorizației de construire, verificare proiect tehnic de către verificator atestat, avizare AFER a caietului de sarcini, execuție lucrări în baza proiectului tehnic elaborat.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractual a fost Arcada Company SA. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 1.923.000 lei fără TVA, iar valoarea totală finală a acestuia a fost de 1.544.509,33 lei fără TVA.
 
Detalii despre societatea câștigătoare:
 
Arcada Company SA, cu sediul social în Galaţi, pe strada Brailei C/C strada Constructorilor, are un capital social subscris de 90.000 lei, integral vărsat, iar activitățile principale ale acesteia sunt lucrările de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor, lucrări de construcţii a căilor ferate de suprafaţă  şi subterane și construcţia de poduri şi tuneluri.  
 
Acționarii firmei sunt: Mariana Mantu (cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 4%), Mihai Humă (cu o cotă de 44%), Spiru Mantu (cotă de 44%), Valeria Tudosă (cu o cotă de 2%) și Cornelia Humă (cotă de 6%). Administratorii firmei sunt Adrian Mantu ce deține și funcția de membru în consiliul de administrație, Mihai Humă – în funcția de președinte și Spiru Mantu ce deține și funția de vicepreședinte.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii