Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:07 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află pentru ce Nuclearelectrica pompează sume uriașe în General Concrete Cernavodă SRL (document)

ro

29 Jan, 2015 21:42 3903 Marime text
Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit prin licitație deschisă, pe data de 8 ianuarie, un contract în valoare de peste 18 milioane de lei, fără TVA, societății General Concrete Cernavodă SRL.
 
Contractul prevede prestarea de “Servicii de manipulare, transport, conservare produse și actualizare baze de date și servicii de exploatare, întreținere și reparații ale spațiilor de depozitare ale CNE și sistemelor de utilități aferente acestora”. Loturile de servicii, precum și detalii despre complete despre contract pot fi vizualizate în secțiunea Documente.
 
General Concrete Cernavodă SRL este o firmă abonată la contracte cu Nuclearelectrica și alte companii ale statului. A câștigat de-a lungul anilor multe licitații, acordând prețul cel mai scăzut, pentru că și costurile de executare a lucrărilor sunt mai mici, având în vedere că are sediul și salariații în Cernavodă, iar cheltuielile cu deplasarea utilajelor și forței de muncă sunt aproape inexistente.
 
Cine se află în spatele General Concrete Cernavodă
 
Firma are un capital social subscris de 1.975.000 de lei și este controlată, 100%, de unicul asociat și administrator cu puteri depline Valentin Popescu, născut în 1953 în Buzoiești, Argeș. Conform Registrului Comerțului, domeniul de activitate al societății este lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Cu un număr mediu de 212 salariați, firma a raportat în anul 2013 un profit net de peste șapte milioane de lei și o cifră de afaceri de 53 de milioane.
 
Conform estimărilor și analizei economiștilor de la vrajitorul.eu, marja profitului net al General Concrete Cernavodă SRL este ridicată, având în vedere industria din care face parte. Firma încasează, însă, facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanțelor creează lipsa de lichidități și dezechilibru financiar, mai atenționează analiștii.
 
Compania se află, totuși, într-o situație financiară bună, mai spune sursa citată. Indicatorii de profitabilitate, precum și soliditatea indicatorilor de solvabilitate garantează o evoluție lipsită de riscuri în perioada următoare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii