Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități cultural-artistice derulate la Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” Constanța, în colaborare cu Forțele Navale din România și din Statele Unite ale Americii 16 oct 2014

ro

16 Oct, 2014 17:28 2933 Marime text
În perioada 20-22 octombrie 2014, la Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” Constanța vor avea loc ample manifestări cultural-artistice prilejuite de vizita la CNARM a Fanfarei Flotei a VI-a a Forțelor Navale Americane.

Dorința muzicienilor americani a fost de a se întâlni cu elevi și profesori dintr-o instituție de învățământ vocațional artistic și de a desfășura o serie de activități care vizează schimbul cultural-artistic dintre cele două popoare.

Directorul  Colegiului Național de Arte ”Regina Maria”, profesor Gevat Ismet-Nejdet, s-a arătat deosebit de încântat de această colaborare și a subliniat importanța desfășurării unui astfel de eveniment, menit să satisfacă setea de cunoaștere a elevilor și să aducă un plus de imagine instituției.

Programul activităților  este următorul:

- Luni, 20 octombrie, în intervalul 14.00-16.00, va avea loc vizita delegației oficiale   româno-americane la Colegiul National de Arte “Regina Maria”. Pe lângă discuții cu direcțiunea școlii, reprezentată de domnul director Gevat Ismet-Nejdet și de doamna director adjunct Carmen Chilea, vor exista și întâlniri cu responsabilii comisiilor metodice din cadrul colegiului. De asemenea, delegația va efectua un tur al instituției, având astfel ocazia să observe modul de lucru într-o școală vocațională cu profil artistic.

- Marți, 21 octombrie, între orele 14.00-16.00, muzicienii americani vor avea întâlniri de lucru, workshopuri, cu elevii colegiului și profesorii lor îndrumători, în sălile de studiu din cadrul secției de muzică. Vor exista și momente muzicale oferite oaspeților de elevii constănțeni: unul cameral, elevii îndrumați de doamna profesor Magda Ghilescu interpretând partituri la flaut, unul susținut de elevii de la secția de percuție, coordonați de domnul profesor Gelu Păun, iar un moment muzical va aparține grupului de clarinetiști, coordonați de domnul profesor Stelică Oprea.

- Miercuri, 22 octombrie, ora 17.00, în sala ”Sergiu Celibidache” a colegiului se va desfășura un concert extraordinar al Fanfarei Flotei a VI-a a Forțelor Navale Americane, alături de Fanfara Forțelor Navale Române. La acest eveniment sunt invitați să participe oficialități locale, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanta, ai Consiliului Județean, directori ai instituțiilor culturale din orașul nostru, reprezentanți ai mass-media.

Coordonatorul activităților din partea Colegiului Național de Arte ”Regina Maria” Constanța este doamna profesor Felicia Georgescu, responsabil al Comisiei de limbi moderne.

Pentru mai multe detalii legate de eveniment, o puteți contacta pe doamna profesor Felicia Georgescu, la numărul de telefon: 0723456815.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii