Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:21 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curs pilot pentru personalul ce lucrează în terminalele de gaz natural lichefiat

ro

07 Sep, 2015 11:23 791 Marime text
Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, organizează în perioada 8-10 septembrie 2015 în Ruse, Bulgaria, cursul de pregătire pentru personalul ce lucrează în terminalele LNG.

Cursul face parte din proiectul coordonat de ProDanube Management GmbH şi este cofinanţat prin programul TEN-T (Trans-European Transport Network), are o durată de 36 de luni şi un buget total de 80.520.000 euro, 33 dintre parteneri primind finanţarea de 50% de la Comisia Europeană. Bugetul CERONAV este de 190.400 euro (cca. 837.760 RON), 50% reprezentând contribuţie proprie.
“Cu acest curs, CERONAV completează şi încheie seria de cursuri pilot din cadrul proiectului. LNG Masterplan își propune să creeze o platformă pentru cooperarea autorităților și a părților interesate din industrie, cu scopul de a facilita crearea unui cadru de reglementare european armonizat pentru utilizarea la scară largă a gazelor naturale lichefiate în transportul pe ape interioare ca și combustibil ecologic și eficient, comparativ cu cei convenționali, dar şi ca marfă.Toate lucrările vor fi bazate pe o abordare europeană realistă și integrată” a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.
 Acest curs este ultimul dintr-o serie de 4, ce au fost organizate de către CERONAV pe durata implementării proiectului. În  2014 CERONAV a susţinut cursul pilot LNG pentru personalul ambarcat la bordul navelor fluviale de bunkeraj şi cursul de pregătire pentru personalul de la bordul navelor fluviale propulsate cu LNG. În aprilie 2015 a fost organizat cursul pentru personalul ambarcat la bordul navelor ce transportă LNG.
                       
   

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii