Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:36 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - Ceronav

ro

22 Jul, 2014 13:39 957 Marime text
Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizează, în perioada 21-24 iulie 2014, cursul pilot LNG pentru personalul de la bordul navelor de bunkeraj pe ape interioare,ca activitate în cadrul proiectului cu finanțare europeană LNG Masterplan pe axa Rin-Main-Dunăre(www.lngmasterplan.eu).
Proiectul, coordonat de ProDanube International, este cofinanțat prin programul TEN-T (Trans-European Transport Network), are o durată de 36 de luni și un buget total de 80.520.000 euro, 33 dintre parteneri primind finanțarea de 50% de la Comisia Europeană. Bugetul CERONAV este de 190.400 euro (cca. 837.760 RON), 50% reprezentând contribuţie proprie.
“Principalul obiectiv al proiectului este pregătirea pentru utilizarea gazului natural lichefiat ca un combustibil ecologic şi eficient. Acest proiect constituie o contribuţie importantă pentru iniţierea implementării LNG în sectorul navigaţiei pe ape interioare. Este un efort comun al autorităţilor, operatorilor de barje, furnizorilor de tehnologie şi energie, porturilor maritime şi fluviale care va îndepărta barierele din piaţă şi va întreprinde primele demersuri în realizarea unui lanţ logistic de furnizare LNG” a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.
Cursul de acum este primul dintr-o serie de 4 cursuri ce vor fi organizate de către CERONAV pe durata implementării proiectului. În luna noiembrie, se preconizează susţinerea cursului pilot LNG ca și combustibil, iar anul viitor LNG pentru personalul ce lucrează în terminalele de LNG pe ape interioare şi LNG ca marfă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii