Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV îşi deschide porţile pentru elevi

ro

27 Mar, 2014 12:18 1780 Marime text
Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV iși va deschide porțile pentru elevii din învătământul preuniversitar în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, ce se va desfășura în perioada 7-11 aprilie 2014.
“Având în vedere specificul marinăresc al orașului nostru, dorim să sprijinim Programul Național „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, prin liberul acces al elevilor în cadrul instituției noastre, mai ales datorită interesului manifestat anul trecut prin participarea unui număr considerabil de elevi la aceste vizite. Dorim ca elevii să ajungă să conștientizeze frumusețea meseriei de marinar, în special pentru că pot beneficia de toate oportunitățile pentru alegerea acestei meserii, locuind în cel mai mare oraș port maritim din Sud-Estul Europei” a afirmat Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV.
Peste 300 de elevi, de la mai multe unități de învatamânt din judetele Constanța și Galați, și-au anuntat intenția de a participa la vizitele din cadrul programului de învatare alternativă la centrul de simulare al CERONAV, baza de instruire și antrenament, dar și la centrul de informare și instruire InfoDanube din Galați.
Elevii vor asista la diverse aplicații practice pe simulator, la exerciții de antrenament și demonstrații de salvare și acordare a primului ajutor. În afara vizitelor la simulatoarele de navigație și mecanica, elevii vor urca și la bordul ambarcatiunilor de salvare de mici dimensiuni unde li se vor prezenta unele manevre de navigație.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii