Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie publica Barometru Politic National

ro

23 Oct, 2009 15:08 3970 Marime text

Volumul eşantionului: 1.222persoane în vârstă de peste 18 ani

Tipul eşantionului: probabilist-stratificat, format din 48 straturi,rezultate din intersecţia a 8 zone geografice cu 6 tipuri de localităţi urbane şi rurale. Au fost efectuate interviuri în 89oraşe şi sate din41judeţe

Selecţia subiecţilor: persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 3 în 3 apartamente sau case, pornind de la numărul 3 al fiecărei străzi. În acest fel s-a păstrat principiul probabilist, toţi subiecţii domiciliind la apartamente cu numere multiplu de 3. În cadrul fiecărei case a fost intervievată, de regulă, acea persoană care urmează să-şi sărbătorească prima ziua de naştere.

Reprezentativitate: eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a României, cu o eroare de +/-2.9%. Datele prezentate sunt cele culese din teren, neponderate. Verificarea corectitudinii lor s-a făcut de către echipa coordonatoare. Astfel, un număr de 85subiecţiau fost recontactaţi să confirme participarea la sondaj (telefonic, prin corespondenţă si prin vizite la domiciliu efectuatede către supervizori).

Ancheta de teren: 15 -19octombrie 2009.

Finanţator: Marsh Copsey + Associates, Inc. -Washington DC, SUA

Coordonator: dr. Bruno Ştefan -preşedinte BCS

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii