Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50% din romani ajung pe net. Mircea Badea ii intampina.

ro

08 Sep, 2009 19:00 2851 Marime text

Aproape jumătate, adică 45.8% la sută din românii adulți, au intrat pe net în ultima săptămână, iar 18% au intrat în fiecare zi, marcând o creștere substanțială a folosirii Internetului în România. Cifrele sunt mai optimiste decât cele mai recente date ale Oficiului de Statistică al Comunităților Europene (Eurostat),ce estimau în 2008 că numai 36% din români erau utilizatori ai Internetului.

Deși cifrele ar putea să fie afectate de diferențe de metodologie (sondajul BCS reflectă populații urbane și educate într-o măsură puțin mai mare ca statisticile Eurostat) ele indică totuși faptul că România se apropie simțitor de țări europene ca Grecia, Italia, sau Ungaria, unde Internetul era accesat în 2008 de 50-60% din populație. În același timp, România are încă mult de recuperat. În 2007, Banca mondială indica faptul că peste 70% din americani, englezi, sau germani accesau Internetul cu regularitate.

BCS oferă cifre și despre modul în care românii folosesc Internetul. Românii merg pe net în medie patru din șapte zile ale săptămânii și petrec, tot în medie, trei ore pe zi pe net. Principala activitate este trimiterea și citirea de mesaje electronice (email), urmată de lecturarea știrilor. Poșta electronică este citită, în medie, la fiecare două zile. Românii vorbesc pe Skype sau instant messenger doar de câteva ori pe lună. Ei caută informații despre sănătate și educație cam cu aceeași frecvență. Folosirea jocurilor electronice online e, tot în medie, mai rară de o dată pe lună. Toate aceste cifre se referă la un utilizator mediu, nu la utilizatorii frecvenți.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii